Головна Новини Суспільство події Населення України може скоротитися на мільйони: як запобігти
commentss НОВИНИ Всі новини

Населення України може скоротитися на мільйони: як запобігти

У найближчі 26 років населення України може скоротитися до 25,2 млн

28 березня 2024, 13:00
Поділіться публікацією:
На тлі викликів, які постали перед Україною в останні десятиліття, одним із найбільш нагальних є демографічна проблема. Згідно з оцінками Інституту демографії та проблем якості життя НАН України, без змін населення країни може скоротитися до критично низьких показників — до 28,9 мільйонів осіб до 2041 року і до 25,2 мільйонів осіб до 2051 року.

Населення України може скоротитися на мільйони: як запобігти

Населення України може скоротитися до 25,2 млн у найближчі 26 років

Міністерство соціальної політики запропонувало Стратегію, яка має на меті не просто зупинити зменшення населення, але й забезпечити його зростання. Цей план включає кілька важливих кроків: забезпечення кращих умов життя для всіх, заохочення українців, які зараз живуть за кордоном, повернутися додому, і збільшення кількості народжених дітей у країні.

Одна з головних цілей — підвищити народжуваність до 2,2 дитини на одну жінку. Уряд планує створити кращі умови для сімей, щоб українці мали більше дітей. Також важливим пунктом є зниження смертності та залучення більше людей до життя в Україні, включаючи тих, хто залишив країну через війну або інші причини.

Мінсоцполітики зазначає, що багато українців зараз живуть за межами країни — найбільші громади знаходяться в Росії, Канаді та США. План передбачає заходи для сприяння їхньому поверненню.

За розрахунками Мінсоцполітики, впровадження цієї стратегії дозволить досягти чисельності населення на рівні 33,9 мільйонів осіб до 2041 року та 31,6 мільйонів осіб до 2051 року. 

Крім того, прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив про складну демографічну ситуацію в Україні через війну. Україна втрачає людей на фронті, а також існує міграція в інші країни. За його словами, влада має повернути українців, а також мотивувати народжувати якомога більше дітей для майбутнього України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини