Головна Новини Суспільство події Нас чекає найважча зима в історії: Politico дізналося, що може стати порятунком для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Нас чекає найважча зима в історії: Politico дізналося, що може стати порятунком для України

Україна за підтримки західних партнерів прагне завершити будівництво двох атомних блоків на Хмельницькій АЕС

27 серпня 2024, 16:36
Поділіться публікацією:

Напередодні "найскладнішої в історії" України зими атомна енергетика є чи не єдиним порятунком для країни. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Politico".

Нас чекає найважча зима в історії: Politico дізналося, що може стати порятунком для України

Атомна енергетика. Фото: з відкритих джерел

Західне видання цитує слова міністра енергетики Германа Галущенка, наголошуючи, що тиск українська енергосистема витримує насамперед завдяки атомній енергетиці.

Саме тому Україна за підтримки західних партнерів прагне завершити будівництво двох атомних блоків на Хмельницькій АЕС.

"Нам потрібно більше генерації, навіть у період відновлення і особливо після війни. Ми розуміємо, що будь-який атомний проект вимагає років, тому нам потрібно розпочати якнайшвидше, особливо в цій ситуації, коли ми маємо 80% готовність будівельної частини об'єкта", — наголосив міністр.

ЗМІ зазначає, що сьогодні для України пріоритет – максимально відновити зруйновані Росією об'єкти генерації до настання холодів.

"Ми намагаємося, звісно, відремонтувати кожен об'єкт, який можна відремонтувати, додати до системи додаткову генерацію", — сказав Галущенко.

Раніше уряд України схвалив проект закону про завершення будівництва двох атомних блоків на Хмельницькій станції. Пізніше проект схвалив парламентський комітет. Зараз він очікує на розгляд у сесійній залі.

Намір України будувати додаткові атомні блоки публічно підтримали США в особі спеціального представника з відновлення країни Пенні Пріцкер.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи близька Україна до блекауту після ракетного удару РФ: коли ситуація покращиться. Експерти детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини