Головна Новини Суспільство події Нардепи готують закон про відкликання депутатів заборонених партій
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардепи готують закон про відкликання депутатів заборонених партій

В Україні зупинили діяльність проросійських партій на період воєнного стану

21 березня 2022, 09:45
Поділіться публікацією:

Нардепи готують закон про відкликання депутатів заборонених партій

Верховна Рада, фото з відкритих джерел

Народні депутати готують новий законопроект щодо депутатів з партій, які заборонені в Україні за рішенням Ради національної безпеки від 18 березня. Відповідний указ підписав президент. Про це повідомляє Укрінформ.

Мова йде про такі партії: "Опозиційна платформа – За життя", "Партія Шарія", "Держава", "Ліва опозиція", "Прогресивна соціалістична партія України", "Союз лівих сил", "Соціалістична партія України", "Соціалісти", "Опозиційний блок", "Наші" та "Блок Володимира Сальдо".

За словами віце-спікера Олександра Корнієнка, в новому законопроекті буде прописано, що політиків з цих утворень дозволять відкликати з міських та обласних рад, куди вони були обрані раніше. Законопроект передбачає, що виборці отримають право відкликання таких депутатів зі складу органів місцевого самоврядування, тобто це стане можливим за народної ініціативи.

Також Олександр Корнієнко пояснив, яка наразі ситуація з парламентською фракцією "ОПЗЖ". Поки що в Україні немає такого механізму автоматичного дострокового припинення повноважень депутатів якоїсь з партій, яка заборонена. Наразі над цим питанням триває робота в державних інституціях, зокрема в Мін'юсті, наголосив політик. Міністерство буде регулювати питання припинення діяльності заборонених політичних партій.

В рішенні РНБО вказано, що діяльність цих партій призупинена на період дії воєнного стану з метою забезпечення національної безпеки та громадського порядку.

"Це рішення унеможливить дії тих політиків-колабораціоністів, які протягом всієї своєї діяльності сповідують проросійську позицію і поділяють фашистську ідеологію "русского мира". Це рішення має на меті завадити зусиллям спрямованим на розкол українського суспільства та підштовхування до співпраці з ворогом. Є ворог зовнішній, а є його представники всередині країни, і ця п‘ята колона має припинити своє існування", — написав Данілов.

Як повідомляв портал, секретар РНБО Олексій Данілов попередив білоруських солдатів про наслідки, якщо вони перетнуть український кордон.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини