Головна Новини Суспільство події Нардеп заявив, що сьогодні планують звільнити Кудрицького: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп заявив, що сьогодні планують звільнити Кудрицького: що відомо

Сьогодні ввечері планують переломити наглядову раду «Укренерго», щоб вона звільнила голову Володимира Кудрицького

2 вересня 2024, 18:55
Поділіться публікацією:

Сьогодні ввечері може відбутися подія, яка здатна змінити хід розвитку енергетичної галузі України. За словами народного депутата Ярослава Железняка, планується звільнення голови "УкрЕнерго" Володимира Кудрицького. 

Нардеп заявив, що сьогодні планують звільнити Кудрицького: що відомо

Сьогодні увечері планують звільнити голову «УкрЕнерго» Кудрицього

Проте цей план не залишився без уваги міжнародних партнерів України. Колега Железняка, Інна Совсун, опублікувала спільний лист від ЄС, Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), Міжнародної фінансової корпорації (IFC) та бізнес-омбудсмена, в якому прямо вказується на негативні наслідки такого рішення. Автори листа наголошують, що подібні дії не тільки порушують принципи корпоративного управління, але й ставлять під загрозу мільярдні кредити, надані "УкрЕнерго" міжнародними фінансовими установами.

Нардеп заявив, що сьогодні планують звільнити Кудрицького: що відомо - фото 2
Нардеп заявив, що сьогодні планують звільнити Кудрицького: що відомо - фото 3

“В якому, навіть вже без натяків, прямо говорять, що це погана ідея. Не тільки з боку корпоративного управління (тому що воно не передбачає що ставка там щось доручає наглядовій), а навіть з точки зору мільярдів євро кредитів для Укренерго. Але… вангую, що і на цей кактус наші енергетичні пацюки залізуть до останнього…” — написав Железняк.

Крім того,  Інна Совсун на своїй сторінці в Фейсбук написала, що Наглядова рада Укренерго в цей момент голосує за звільнення Володимира Кудрицького.

“Чи ухвалили б рішення про відставку, якби напередодні президент на засіданні ставки Верховного Головнокомандувача не вирішив, що пану Кудрицькому чомусь треба піти? Відповідь очевидна”, — написала Совсун.

Читайте також на порталі “Коментарі” — На хвилі масових обговорень, голова комітету з енергетики та житлово-комунальних послуг Верховної Ради Андрій Герус зробив заяву, спростовуючи інформацію про вимогу президента Володимира Зеленського щодо звільнення Володимира Кудрицького, голови НАК "Укренерго". Про це він розповів в ефірі Радіо NV.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини