Головна Новини Суспільство події Герус спростував чутки про відставку керівника "Укренерго": що розповів
commentss НОВИНИ Всі новини

Герус спростував чутки про відставку керівника "Укренерго": що розповів

Голова комітету з енергетики спростував чутки про вимогу звільнення керівника "Укренерго"

31 серпня 2024, 23:26
Поділіться публікацією:

На хвилі масових обговорень, голова комітету з енергетики та житлово-комунальних послуг Верховної Ради Андрій Герус зробив заяву, спростовуючи інформацію про вимогу президента Володимира Зеленського щодо звільнення Володимира Кудрицького, голови НАК "Укренерго". Про це він розповів в ефірі Радіо NV.

Герус спростував чутки про відставку керівника "Укренерго": що розповів

Герус спростував чутки про відставку керівника "Укренерго"

Раніше в українських ЗМІ з'явилася інформація про те, що під час Ставки верховного головнокомандувача Зеленський нібито висловився за звільнення керівника "Укренерго". Однак Герус спростував ці дані, зазначивши, що Володимир Кудрицький не був присутній на цьому засіданні. 

"Наскільки мені відомо, Кудрицького на Ставці не було. У нього не було спілкування з президентом, і президент на цій Ставці не міг його примушувати [підписувати заяву]. Треба дочекатися більше інформації", — зазначив Герус в ефірі.

Зазначимо, що контракт Кудрицького з "Укренерго" закінчується наприкінці зими, однак є можливість його дострокового розірвання наглядовою радою, або ж сам Кудрицький може вийти за власним бажанням, написавши відповідну заяву.

За словами Геруса, компанія "Укренерго" та її керівник мають стійку добру репутацію серед західних партнерів, що особливо цінується в часи кризи. 

"Зазвичай західні партнери не дають гроші на відновлення нашої енергосистеми, а дають обладнання або матеріали. Але “Укренерго” довіряють і дають їй гроші, щоб компанія вже сама використовувала кошти", — пояснив Герус.

Читайте також на порталі “Коментарі” — Народний депутата Ярослав Железняк відреагував на інформацію про те, що нібито на ставці прийнято рішення, що голова "Укренерго" Володимир Кудрицький має піти у відставку за власним бажанням. За його словами, питання мають бути до міністра енергетики Германа Галущенка, а не до Кудрицького.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини