Головна Новини Суспільство події Нардеп: Вітренко залишить посаду голови НАК «Нафтогаз» та відповість за корупційні рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп: Вітренко залишить посаду голови НАК «Нафтогаз» та відповість за корупційні рішення

Микола Тищенко запідозрив Юрія Вітренка у організації корупційної схеми на мільйони гривень

24 серпня 2022, 08:45 comments2387
Поділіться публікацією:

Відносини групи компаній "Нест", НАК "Нафтогаз" та низки картинних галерей мають усі ознаки корупційних. Керівник НАК "Нафтогаз" Юрій Вітренко ухвалив вкрай сумнівні рішення щодо переїзду НАК "Нафтогаз" із власного офісу на вул. Богдана Хмельницького в орендований за адресою вул. Михайлівська, 12б. Він належить ГК "Нест". Тож за це і не тільки доведеться відповідати, пішовши із займаної посади. Як інформує видання "Коментарі", про це у себе в Facebook написав нардеп Микола Тищенко.

Нардеп: Вітренко залишить посаду голови НАК «Нафтогаз» та відповість за корупційні рішення

Юрій Вітренко. Фото: фейсбук Миколи Тищенка

Нардеп зауважив, що переїжджало керівництво "Нафтогазу" начебто на період ремонту, проте на якому етапі ремонтні роботи по вул. Богдана Хмельницького наразі незрозуміло. 

"З відкритих джерел стало відомо, що Вітренко витратив на оренду нового офісу понад 500 млн гривень з бюджету НАК "Нафтогаз". Це в десятки разів перевищує ймовірну вартість ремонту власного офісу. Згідно з оцінками фахівців з нерухомості, ринкова вартість будівлі на вул. Михайлівській, 12б нижча за суму, яку Вітренко витратив на його оренду. За ці гроші він міг би купити подібну будівлю, а не орендувати. Згідно з наявною інформацією, власник будівлі, яку орендує НАК, системно купує твори мистецтва у картинних галерей, пов'язаних з найближчим оточенням Вітренка. Такі дії з високою ймовірністю можуть бути організованою корупційною схемою, а не збігом обставин", – написав Тищенко.

Також парламентар повідомив, що вирішив надіслати відповідні депутатські запити до НАК "Нафтогаз", СБУ, НАБУ та Кабінету міністрів. Оскільки роль наглядової ради НАК зараз виконує Кабінет міністрів також звернувся до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням дати оцінку рішень керівника НАК "Нафтогаз" Юрія Вітренка щодо доцільності витрат сотень мільйонів на оренду красивого офісу у розпал війни з російським агресором. 

"Якщо факти нецільового використання коштів НАК "Нафтогаз" чи корупційні дії підтвердяться, Вітренко зобов'язаний негайно залишити посаду керівника НАК і постати перед судом", – підсумував нардеп.

Читайте також на порталі "Коментарі" — "Нафтогазу" знову відмовили у відстроченні виплат: про що це говорить – у чому небезпека для України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини