Головна Новини Суспільство події Нардеп від "Слуги народу" Тарасенко: призову та мобілізації жінок не буде
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп від "Слуги народу" Тарасенко: призову та мобілізації жінок не буде

У партії "Слуга народу" прокоментували скандальний закон про військовий облік жінок у лавах Збройних Сил України

27 грудня 2021, 11:20
Поділіться публікацією:

У партії "Слуга народу" вирішили прокоментувати наказ Міністерства оборони про перелік професій, після здобуття яких жінки мають стати на військовий облік. Тут стверджують, що той факт, що жінки деяких професій ставатимуть на військовий облік, не значить, що їх призиватимть служити в армії. За словами нардепа Тараса Тарасенка, це лише модернізація обліку за спеціальностями, які можуть бути теоретично потрібні для оборони держави. Повідомляє пресслужба "Слуги народу".

Нардеп від "Слуги народу" Тарасенко: призову та мобілізації жінок не буде

Тарас Тарасенко. Фото з відкритих джерел


"Єдине – Збройні Сили просто знатимуть, які спеціалістки є у країні та можуть у крайньому разі долучитися до оборони держави. Це також крок назустріч жінкам, які мають бажання проходити військову службу у Збройних Силах України, для уникнення зайвих процедур при займанні посад за своєю спеціальністю", – наголосив він.


Жодної терміновості у взятті жінок на військовий облік немає, наголошують у партії. Час є до кінця 2022 року. До того ж держава робитиме все, аби забезпечити зручні процедури дистанційної постановки на облік.

"Нікому не потрібно відразу бігти до військкомату. Поступово, з використанням цифрових технологій, Міністерство оборони забезпечить модернізацію ведення обліку військовозобов’язаних за спеціальностями, які можуть бути теоретично потрібні для оборони держави. При цьому буде робитись усе, щоб забезпечити максимально зручні процедури дистанційного взяття на облік – в онлайн-форматі настільки, наскільки це можливо. І для жінок, і для чоловіків", – розповів нардеп від "Слуги народу" Ігор Копитін.

Читайте також: "Перелік буде переглянуто у бік зменшення та здорового глузду", — нардеп про військовий облік жінок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини