Головна Новини Суспільство події Нардеп: тепер до газової кризи плюс ще одна
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп: тепер до газової кризи плюс ще одна

Україна опинилася на порозі ще однієї кризи

2 листопада 2021, 15:05
Поділіться публікацією:

Нещодавно проявилася ще одна проблема влади. Як виявилось, на складах українських ТЕС не вистачає вугілля. Його просто не завезли. І Україна опинилася на порозі ще однієї кризи. Тепер на додачу до газової кризи ми отримаємо і кризу на ринку тепла та електроенергії. Як передає видання "Коментарі", таку думку у себе у Facebook висловив нардеп 7-го та 8-го скликань ВР Олег Медуниця.

Нардеп: тепер до газової кризи плюс ще одна

Вугілля. Фото: з відкритих джерел

"Оскільки на ТЕС не вистачає вугілля, влада Зеленського вирішила використати можливість імпорту з Росії та Білорусії. Знайшли на кого покластись. Державний "Енергоатом" уже викупив усі обсяги, які можуть імпортуватись в Україну. І влада Зеленського хоче компенсувати нестачу вугілля, а відповідно й електроенергії, саме шляхом імпорту. Майже 15% всього обсягу електроенергії, що споживається Україною, може бути імпортовано з Росії та Білорусії", – зазначив нардеп.

Він додає, тепер наші споживачі замість того, щоб фінансувати український видобуток вугілля, працю українських енергетиків, роботу наших енергокомпаній, фінансуватимуть в економіку сусідніх Росії та Білорусії. Це, звичайно, дуже прикрий факт. І відповідальність за всю цю ситуацію повністю лежить на владі, яка не встигла вчасно завезти вугілля.

Олег Медуниця наголошує, тут не все просто і цією слабкістю України, до якої привели помилки Зеленського в державному управлінні, одразу скористалася Росія. З 1 листопада Росія заборонила експорт вугілля до України на наші ТЕС. Згодом прогнозовано союзна ним Білорусь скасувала всі аукціони з продажу електроенергії. Таким чином влада Зеленського затягнула на шиї країни енергетичний зашморг, і наші вороги неодмінно цим скористаються.

"Тепер виживання країни залежить від зимових температур чи Зеленському доведеться торгувати національними інтересами із північним диктатором", – резюмував нардеп.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Олег Медуниця вважає, що в державі необхідно запровадити надзвичайний стан.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини