Головна Новини Суспільство події Напруга на кордоні з Польщею зростає: хто готовий приєднатися до забастовки перевізників
commentss НОВИНИ Всі новини

Напруга на кордоні з Польщею зростає: хто готовий приєднатися до забастовки перевізників

23 листопада до страйку польських перевізників приєднаються фермери

21 листопада 2023, 07:35
Поділіться публікацією:

Група польських фермерів зголосилася приєднатися до протестної акції з блокади українсько-польського кордону. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg", з посиланням на заяву одного з організаторів протесту.

Напруга на кордоні з Польщею зростає: хто готовий приєднатися до забастовки перевізників

Кордон України та Польщі. Фото: з відкритих джерел

Так, близько 100 фермерів з асоціації "Віддане село" планують у четвер вийти на триденну акцію на пункті пропуску "Медика". "Фермери були першою групою, яка постраждала. Тепер постраждали транспортні компанії, питання у тому, хто буде наступним", — заявив Лукаш Мартін.

"Страйк польських далекобійників на кордоні з Україною загрожує поширитися на групу фермерів, які планують приєднатися до протесту на четвертому переході, що може поставити під загрозу гуманітарну допомогу країні, що постраждала від війни", — зазначає видання.

Нагадаємо, нещодавно польські перевізники почали страйкувати на кордоні, вимагаючи повернути дозволи для українських колег. Блокувати пункти пропуску "Корчова-Краковець", "Гребене — Рава-Руська" та "Дорогуськ — Ягодин" планують до кінця цього року.

Це спричинило величезні черги на кордонах. Українська сторона заявляє, що це шкодить не лише Україні, а й Польщі. Крім того, страйк заважає пересуванню гуманітарних вантажів для української армії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на кордоні з Польщею через протест місцевих перевізників зібралося майже три тисячі українських вантажівок. У чергах уже навіть почали вмирати водії. Тим часом, блокаду українського кордону погрожують влаштувати і словаки. Чому виникли такі проблеми, як їх вирішити? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ірина

21 листопада 2023, 10:01

Поки війна не на кордоні з Польщею, то можна пострайкувати...


Новини