Головна Новини Суспільство події Нафтогаз: за 5 років Україна може відмовитися від імпорту блакитного палива
commentss НОВИНИ Всі новини

Нафтогаз: за 5 років Україна може відмовитися від імпорту блакитного палива

Енергетична незалежність можлива, якщо використовувати альтернативні джерела

21 жовтня 2021, 09:10
Поділіться публікацією:

У середу, 20 жовтня, в столиці пройшов Український газовий інвестиційний конгрес (Ukraine Gas Investment Congress). Про це повідомляють в прес-службі акціонерної компанії "Нафтогаз України".

Нафтогаз: за 5 років Україна може відмовитися від імпорту блакитного палива

В Україні є всі можливості для енергетичної незалежності, фото з відкритих джерел

За словами голови правління компанії Юрія Вітренка, в Україні є достатньо газу для того, щоб його не імпортувати. Як він пояснив, за п'ять років українці можуть повністю відмовитися від купівлі газу в Росії та Європі.

Однак варто підвищувати обсяги видобутку українського блакитного палива та виробляти біогаз. Крім того, в Україні можна побудувати багато сонячних, вітрових електростанцій й виробляти біомасу в сільськогосподарському секторі, яка продукуватиме екологічний біогаз для опалення домівок.

Вітренко додав, що виробництво біогазу до того ж ще й більш безпечне для навколишнього середовища. Україна має стати незалежною від імпорту природного газу, вугілля. Тому підвищувати енергоефективність дуже важливо на сьогодні й для цього слід зменшувати неефективні витрати енергії.

Голова правління також зазначив, що українці наразі споживають багато природного газу.

Портал "Коментарі" повідомляв, що відповіли в Офісі президента щодо ситуації в областях. На Західній Україні збираються комісії ТЕБ і НС та обговорюють нестачу природного газу, який треба купити за непомірними цінами для соціальної сфери. Урядовці спростовують фейки щодо цієї теми. Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко написав на своїй сторінці у Facebook, що газу в сховищах достатньо, а тому немає причини українцям панікувати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Харя Кришны

21 жовтня 2021, 11:25

Если те, кто сидят на потоках от нафтогаза, пересядут на потоки от альтернативной энергии, Украина может отказаться от газа. Будет ли лучше? Думаете, нажрутся и успокоятся? Вечная история.

петр

21 жовтня 2021, 08:54

Уже 30 лет обещают отказаться от импорта газа.Как в советские времена все переносят на пятилетку.


Новини