Головна Новини Суспільство події Нафта почала швидко падати в ціні: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Нафта почала швидко падати в ціні: яка причина

Ф'ючерси на нафту марки Brent впали на 0,3% - до 85,20 доларів за барель

24 листопада 2022, 08:58 comments1697
Поділіться публікацією:

Ціни на нафту знижуються в четвер, 24 листопада, коливаючись близько двомісячних мінімумів, оскільки запропонована межа цін на російську нафту країнами Великої сімки (G7) була врахована вище за поточні ринкові рівні торгів, що пом'якшило побоювання з приводу поставок. Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на Reuters.

Нафта почала швидко падати в ціні: яка причина

Нафта. Фото: з відкритих джерел

Ф'ючерси на нафту марки Brent впали на 0,3% до 85,20 доларів за барель, тоді як ф'ючерси на американську нафту West Texas Intermediate (WTI) знизилися на 16 центів до 77,78 доларів за барель.

Обидва зразки впали більш ніж на 3% у середу на новинах про те, що запланована стеля цін на російську нафту може бути вищою за поточний ринковий рівень.

За словами європейського чиновника, G7 розглядає обмеження на російську морську нафту на рівні 65-70 доларів за барель, хоча уряди ЄС ще не дійшли єдиної думки про ціну.

Діапазон 65-70 доларів буде вищим, ніж очікували ринки, сказав у звіті аналітик із сировинних товарів Commonwealth Bank Вівек Дхар. За словами Дхара, це знизить ризик перебоїв із глобальними постачаннями.

"Якщо ЄС погодиться на обмеження цін на нафту на рівні 65-70 доларів за барель цього тижня, ми бачимо ризики зниження нашого прогнозу цін на нафту на 95 доларів за барель цього кварталу", — заявив Дхар.

За його словами, згідно з прогнозом Commonwealth Bank, санкції ЄС, які супроводжуються обмеженням цін на російську нафту, порушать достатню кількість поставок, щоб компенсувати поточні побоювання щодо зростання світової економіки.

Дипломати ЄС вже заявили, що уряди ЄС знову почнуть переговори щодо стелі цін у четвер чи п'ятницю.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Зеленського назвали два головні ресурси Росії у війні проти України.

Раніше "Коментарі" писали – Верховний представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики Жозеп Боррель упевнений – щоб говорити про повноцінне закінчення війни та укладання миру (про що періодично робить "закидання" Москва), керівництву Росії слід віддати наказ про виведення своїх військ з території України. Також стало відомо, що цими днями Європарламент планує офіційно оголосити Росію терористичною державою. Про що говорять такі заяви та наміри ЄС? До чого вони можуть спричинити? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини