Головна Новини Суспільство події Надії на мирні переговори росії та України не залишилося: як тепер може закінчитися війна
commentss НОВИНИ Всі новини

Надії на мирні переговори росії та України не залишилося: як тепер може закінчитися війна

Переговори Росії та України щодо припинення вогню практично зупинилися

3 травня 2022, 12:37 comments3501
Поділіться публікацією:

Україна може підписати з російською федерацією лише один договір – про капітуляцію цієї держави. Про це в ефірі телемарафону заявив Секретар Ради Національної безпеки та оборони Олексій Данілов. Радник Держдепу США Дерек Шолле також сумнівається, що переговори росії та України щодо пошуків миру можуть дати результат. За його словами, РФ, ймовірно, не хоче серйозних переговорів. Наскільки аргументовані ці заяви? Чи справді всі дипломатичні шляхи вже вичерпані – і лише чиясь капітуляція стане результатом цієї війни? Портал "Коментарі" звернувся із цими питаннями до експертів.

Надії на мирні переговори росії та України не залишилося: як тепер може закінчитися війна

Переговори. Фото: з відкритих джерел

Поле для переговорів звужується до обговорення гуманітарних питань та капітуляції однієї зі сторін

Виконавчий директор у Центрі прикладних політичних досліджень "Пента" політичний експерт Олександр Леонов вважає, що простір не тільки для підписання угоди, а й для проведення переговорів неухильно зменшується.

"Україна озвучила умови виходу з переговорного процесу – проведення псевдореферендуму на Херсонщині або знищення українського гарнізону у Маріуполі. І зараз немає свідчень тому, що РФ відмовилася від реалізації своїх планів", – пояснює експерт.

Більше того, продовжує він, Кремль досі бачить мирний договір як капітуляцію України.

"Однак такий договір підписати неможливо! – упевнений Олександр Леонов. – Його не прийме українське суспільство, наші найближчі союзники. Відмова від територій взагалі суперечить нашій Конституції".

Водночас, зазначає експерт, відведення рашистських військ на лінію на період до 24 лютого означатиме, що Путін убив російську економіку, втратив майже 25000 військових та тисячі одиниць техніки, став військовим злочинцем виключно заради спортивного інтересу.

"Таким чином, поле для переговорів звужується у рамках обговорення гуманітарних питань та капітуляції однієї зі сторін. І вирішуватиметься все виключно на полі бою", – резюмує Олександр Леонов.

З нинішньою Росією безглузді переговори про мир

Заступник гендиректора телеканалу ATR, журналіст Айдер Муждабаєв зізнався: він радий тому, що на такій посаді в державі – на посаді секретаря РНБО – перебуває його однодумець щодо Росії.

"Нарешті! Жодних компромісів, тверезий аналіз майбутнього. Підтримую Данілова. Вже зрозуміло, що світ поставив хрест на Росії. І до її повної капітуляції, відходу з України (причому з усіх територій, включаючи Крим та Донбас), подальшого роззброєння агресора під контролем країн коаліції переможців (яка оформиться чіткіше в найближчому майбутньому), здачі ядерної зброї, виплати репарацій – говорити з РФ ні про що. Усі проміжні домовленості можуть бути лише ситуативними", – упевнений Айдер Муждабаєв.

Він зазначає, що Данілова зараз багато хто критикує за радикальні висловлювання. Але підкреслює, що той все сказав правильно.

"Як правильно зробив і президент України Зеленський, відмовившись зустрічатися з президентом ФРН Штайнмаєром, який раніше просував у Мінському процесі формулу свого імені (абсолютно деструктивну для української державності) та лобіюючого "Північний потік-2". Треба казати правду. В очі. Причому не розбавлену правду. Без півтонів. Після 24 лютого, коли почалося широкомасштабне вторгнення Росії в Україну, після Бучі, Маріуполя та інших військових злочинів окупантів є лише чорне та біле, – наголошує Айдер Муждабаєв. – Все просто – чи ми загинемо, чи ракова пухлина рашизму буде остаточно прооперована. Жодні половинчасті заходи не працюють. Ми це вже зрозуміли. Починають розуміти та інші країни. Хвороба перебуває у такій стадії, що лікувати її безглуздо. Які безглузді і всі переговори про мир з такою Росією. І самі розмови про якусь угоду, якийсь мир з рашистами виглядають вже дедалі маргінальніше".

Читайте також на порталі "Коментарі" — розриви по всій Білгородській області знову розбудили росіян.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини