Головна Новини Суспільство події Надбавка до пенсії: що зміниться для українців віком від 70 років
commentss НОВИНИ Всі новини

Надбавка до пенсії: що зміниться для українців віком від 70 років

За кожен рік – додаткові гривні: нововведення у пенсійних виплатах

13 серпня 2024, 17:32 comments2095
Поділіться публікацією:

Цього року українські пенсіонери віком від 70 років можуть очікувати збільшення своїх пенсійних виплат. Особливо це стосується тих, кому у вересні виповниться 75 чи 80 років – їхні пенсії зростуть на 156 та 264 гривні відповідно.

Надбавка до пенсії: що зміниться для українців віком від 70 років

Збільшена пенсія у вересні: чиї серпневі надбавки зростуть восени

В Україні людям похилого віку допомагають фінансово через різні доплати до пенсії. Ці доплати залежать від віку людини і призначені для того, щоб покращити життя старшого покоління.                                                                                    

Наразі пенсіонери, яким від 70 до 74 років, отримують додатково 300 гривень на місяць. Ті, хто старший – від 75 до 79 років, одержують 456 гривень. А після 80 років пенсія збільшується на 570 гривень щомісяця. Ці суми нараховуються автоматично, як людина досягає потрібного віку.

З наближенням вересня тим, хто стане старшим за 75 років, почнуть виплачувати 456 гривень замість 300 гривень, а тим, хто досягне 80 років – 570 гривень замість 456. Це означає, що їхні щомісячні доходи збільшаться, і вони зможуть почуватися фінансово впевненішими.         

Раніше "Коментарі" писали, що Пенсійний фонд України (ПФУ) оприлюднив свіжу статистику щодо пенсійних виплат станом на початок липня 2024 року. За даними фонду, кількість пенсіонерів в Україні перевищила 10,2 мільйона людей.        

Читайте також на порталі "Коментарі" — Колишній міністр соціальної політики Павло Розенко прокоментував "Бюджетну декларацію на 2025-27", яку вніс уряд на затвердження Верховної Ради. За його словами, у нього цей документ та пропозиції Кабміну викликали шок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини