Головна Новини Суспільство події Над Азовсталлю в Маріуполі знову з’явилася російська авіація: в Генштабі розповіли подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Над Азовсталлю в Маріуполі знову з’явилася російська авіація: в Генштабі розповіли подробиці

В Генштабі зазначають, що на території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито одинадцять атак ворога

6 травня 2022, 07:50
Поділіться публікацією:

Ворог котрий день поспіль не може досягти успіху під час штурмових дій промзони "Азовсталі". Як тільки російським військовим вдається зайти на територію заводу українські захисники чинять опір та вибивають ворога. Противник вирішив змінити тактику і наступати з окремих районів, за підтримки авіації, поновив штурмові дії з метою взяття під контроль всієї території заводу. Як інформує видання "Коментарі", про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.

Над Азовсталлю в Маріуполі знову з’явилася російська авіація: в Генштабі розповіли подробиці

Азовсталь. Фото: з відкритих джерел

Минулу добу ворог використав для того, щоб провести перегрупування сил та активно проводив повітряну розвідку. Так на Слобожанському напрямку росія займалася нарощуванням систем ПВО, матеріально-технічного забезпечення та вогневого ураження. 

На базі Куп’янської міської лікарні в облаштованому окупантами шпиталі за наявною інформацією перебуває до 300 поранених. 

З метою уточнення позицій наших військ та напрямків подальшого просування ворог здійснює повітряну розвідку. 

На Донецькому і Таврійському напрямках противник продовжує вести активні бойові дії.

На Лиманському напрямку здійснює обстріли позицій наших військ. 

На Попаснянському напрямку основні зусилля зосередив на встановленні повного контролю над населеним пунктом Попасна та відновленні наступу на населені пункти Лиман та Сіверськ.

На Сєверодонецькому, Авдієвському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог вирішив відійти від активних наступальних дій, обравши тактику масованого обстрілу позицій ВСУ. Таким чином ворожа армія намагається не тільки не дати українській армії піти у контрнаступ, але й уражає артилерійські системи, виводячи їх з ладу.

На Південнобузькому напрямку окупанти вирішили обстрілювати ті населені пункти, які їм довелося полишити. Росіяни гатили по півночі Херсонщини і Миколаївщини. 

Відмічено ведення противником повітряної розвідки в районах населених пунктів Олександрівка, Сергіївка, Володимирівка.

За попередню добу підрозділами протиповітряної оборони Повітряних Сил та Сухопутних військ було уражено п’ятнадцять повітряних цілей: чотирнадцять  безпілотних літальних апаратів типу “Орлан” та один літак.

На території Донецької та Луганської областей захисниками та захисницями України за минулу добу відбито одинадцять атак ворога, знищено вісім танків, одинадцять одиниць бойової броньованої техніки та п’ять одиниць автомобільної техніки противника. 

Читайте також на порталі "Коментарі" — стало відомо, хто допоміг Україні потопити "Москву".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини