Головна Новини Суспільство події Нацполіція перевіряє у пасажирів COVID-сертифікати - скільки порушень виявили
commentss НОВИНИ Всі новини

Нацполіція перевіряє у пасажирів COVID-сертифікати - скільки порушень виявили

Правоохоронці складали адміністративні протоколи на порушників правил міжрегіональних перевезень

22 листопада 2021, 16:13
Поділіться публікацією:

Прес-служба Міністерства внутрішніх справ інформує про те, скільки порушень карантинних правил проїзду було виявлено у транспорті.

Нацполіція перевіряє у пасажирів COVID-сертифікати - скільки порушень виявили

Нацполіція перевіряла правила перевезень - ілюстративне фото з мережі

Національна поліція протягом місяця проводила перевірки, чи дотримуються громадяни та перевізники карантинних обмежень. З 91165 перевірок зафіксовано порушень менше одного відсотка.

Найбільше перевірок провели на автотранспорті – 82% (75179), на залізничних вокзалах – біля 17% (15181), в аеропортах – майже 1%. Поліцейські виявили всього 704 випадки порушень карантинних правила – це складає 0,8% від загальної кількості перевірок. 

Нацполіція перевіряє у пасажирів COVID-сертифікати - скільки порушень виявили - фото 2

На громадян складено протоколи про адміністративне порушення за ч. 1 ст. 44-3 Кодексу України про адмінправопорушення. Покарання у даному випадку може становити від 17 до 34 тис. грн. 

Лідер за кількістю виявлених порушень – Київська область. Тут на 1,8 млн населення – 216 порушень. На другому місці – Черкаська область: на 1,2 млн населення – 83 порушення. На третьому – Полтавська: на 1,4 млн – 67 порушників.

Видання "Коментарі" нагадує, 21 жовтня 2021 р. запрацювали нові протиепідемічні правила для різних рівнів небезпеки. Якщо людині потрібно переїхати з області в область, то і пасажир, і перевізник повинні мати або документ, який підтверджує отримання однієї або двох доз вакцини, або негативний ПЛР-тест, або підтвердження про нещодавнє одужання, або 72-годинний результат експрес-тесту.

Видання "Коментарі" нагадує, що соціологічне опитування групи "Рейтинг" 9% респондентів заявили, що знають тих, хто підробив сертифікат вакцинації. Це складає біля 3 млн населення України.

Станом на 22 листопада 2021 р. 18 регіонів країни та місто Київ перебуваю у "червоній" зоні за рівнем епідбезпеки. Дві області – Луганська та Львівська – мають показники, які дозволяють їм вийти з цієї зони. Цю інформацію надав Віктор Ляшко, міністр охорони здоров'я. Докладніше про його останній виступ можна прочитати у матеріалі видання "Коментарі" за посиланням



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини