Головна Новини Суспільство події НАБУ вручило підозру Чаусу - журналіст
commentss НОВИНИ Всі новини

НАБУ вручило підозру Чаусу - журналіст

На даний момент колишній суддя перебуває під захистом СБУ

3 серпня 2021, 22:04
Поділіться публікацією:

Детективи НАБУ вручили втікача судді Миколі Чаусу підозра про вчинення злочину. Про це повідомив головний редактор Цензор.Нет Юрій Бутусов в "Фейсбук".

НАБУ вручило підозру Чаусу - журналіст

Микола Чаус - фото з відкритих джерел

"Чаус знаходиться на цей час в слідчому ізоляторі СБУ, однак глава СБУ Іван Баканов гарантує НАБУ доставку Чауса завтра о 14.00 до Вищого антикорупційний суд. До Чаусу допущені детективи НАБУ, вони контролюють підозрюваного ", — повідомив Бутусов.

За його словами, суддя ВАКС Володимир Воронько завтра прийме рішення про підслідність справи.

"Це рішення директору НАБУ Артему Ситнику і його співробітникам вдалося пробити незважаючи на безпрецедентне і незаконний тиск з боку влади. Сьогодні НАБУ відкрило дві кримінальні справи проти керівництва СБУ. І це був би далеко не один фігурант. Про деталі тиску на НАБУ ми розповімо трохи пізніше, це просто приголомшливе нахабство і впевненість у безкарності ряду вищих посадових осіб ", — додав головний редактор.

Як вважає Бутусов, НАБУ поламало спробу викрадення СБУ побіжного корупціонера. Тепер треба чекати подальших результатів.

"Наступний крок у відновленні законності в справі повинен зробити завтра суддя ВАКС Володимир Воронько, який буде розглядати клопотання НАБУ" — підкреслив він.

Нагадаємо, видання "Коментарі" звернулося до експертів, щоб дізнатися, як може далі розвиватися ця справа, яка вбила клин між СБУ і НАБУ, а також кому воно здатне завдати найбільшої шкоди і чому. Так, керівник Центру суспільно-інформаційних технологій "Форум" Валерій Димов вважає, що справа Чауса вже завдало шкоду взаєминам України і Молдови.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини