Головна Новини Суспільство події НАБУ та САП підтвердили затримання голови Верховного суду Князєва: озвучені нові деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

НАБУ та САП підтвердили затримання голови Верховного суду Князєва: озвучені нові деталі

На сьогоднішній день підозри фігурантам ще не вручили, але готують

16 травня 2023, 14:04
Поділіться публікацією:

Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро України підтвердили затримання голови Верховного суду Всеволода Князєва, який є фігурантом масштабної корупційної схеми. Як повідомляє портал "Коментарі", про це прокурор САП Олександр Омельченко заявив під час брифінгу у вівторок, 16 травня.

НАБУ та САП підтвердили затримання голови Верховного суду Князєва: озвучені нові деталі

Всеволод Князєв. Фото: з відкритих джерел

"Наразі затримано голову Верховного суду та вживають заходів щодо перевірки інших осіб, їх причетності до кримінального правопорушення", — заявив Олександр Омельченко.

Цікаво, що окрім Князєва затримали ще одну людину. Підозри фігурантам ще не вручили, але цей процес уже триває.

Директор НАБУ Семен Кривоніс розповів, що зафіксували низку контактів власника групи Фінанси та кредит Костянтина Жеваго з одним із власників адвокатського об'єднання, яким користувалися для прикриття злочинної діяльності. Йшлося про домовленість про неправомірну вигоду на користь чиновників суду "за ухвалення потрібного для цього підприємця рішення".

"Це найрезонансніша справа за період діяльності НАБУ та САП та найбільше викриття вищої посадової особи у судовій гілці влади", — заявив Кривонос.

Нагадаємо, увечері 15 травня прес-служба НАБУ у Facebook підтвердила інформацію про те, що голову Верховного суду Всеволода Князєва підозрюють в отриманні хабара у $3 мільйони – це задокументували НАБУ та САП. Згодом антикорупційні органи заявили, що викрили "масштабну корупцію у Верховному суді", не назвавши імен фігурантів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — гучне затримання голови Верховного суду на хабарі: про що говорить прецедент. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини