Головна Новини Суспільство події Набагато дорожче, ніж у Європі: ціни на черешню в Україні б’ють рекорди
commentss НОВИНИ Всі новини

Набагато дорожче, ніж у Європі: ціни на черешню в Україні б’ють рекорди

Солодкі ягоди від надмірних дощів тріскаються та псуються, тому цінники на них вниз не повзуть

9 червня 2021, 17:55
Поділіться публікацією:

Схоже, що солодкими та ранніми черешнями українці цього року не поласують  досхочу. Ціни на них "кусаються". Понад те, коштують вони у нас дорожче, ніж навіть у Європі. Про цінові стрибки на черешню та причини її стрімкого подорожчання інформує ТСН.

Набагато дорожче, ніж у Європі: ціни на черешню в Україні б’ють рекорди

Ціни на черешні в Україні. Фото з відкритих джерел

Солодкі літні ягоди нині коштують від 120 до 200 гривень. Покупці жахаються нових цінників і говорять, що минулого року ці ягоди були набагато дешевшими.

Селяни озвучують свою версію стрімкого подорожчання черешні. Вони самі не в захваті від високих цін на них.

Фермери, які вирощують ранню черешню, терплять збитки. Усе тому, що дощі, які йдуть в країні, завдають нових клопотів садоводам. Урожай делікатних ягід тріскається, а за кілька годин і псується від надмірної вологи. Вибрати якісну ягоду, щоб догодити покупцям, непросто, тому і ціни на черешню високі.

Мелітопільщина славиться своїми черешнями. Тут вони особливі – смачні та солодкі. Цього року директор Мелітопольської дослідної станції садівництва ім. М. Сидоренко Володимир Сенін від розпачу лише розводить руками.

Знаний в Україні садовод нарікає на дощову погоду, яка губить весь урожай, адже черешня знаходиться на межі. Деревам нічого, а от делікатні плоди від надмірної вологи, якої не переносять, швидко псуються.

"Середньопізні та пізні сорти — картина краща, але якщо дощі триватимуть, від надлишку вологи плоди будуть тріскатися. Сам потенційний урожай в місті ще три тижні тому був непоганий, а тепер, за фактом, може бути гірше, ніж минулого року", – нарікає Володимир Сенін.

Селяни прогнозують цього року дефіцит слив та абрикосів. За умови, якщо дощі триватимуть. Адже кісточкові теж не люблять надмірної вологи. Соковиті, делікатні плоди псуються, а тому і запропонувати покупцеві не буде чого.

Раніше видання "Коментарі" інформувало про те, що в Україні зростають ціни на продукти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини