Головна Новини Суспільство події В Україні зростають ціни на продукти: що дорожчатиме й надалі
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні зростають ціни на продукти: що дорожчатиме й надалі

Експерти прогнозують, що продукти харчування в Україні знову дорожчатимуть

7 червня 2021, 13:42
Поділіться публікацією:

Так звані "сировинні товари" (зернові, соняшникова олія, цукор, яйця і фрукти) вже додали до своєї вартості 10%. Про це спеціалісти поінформували співвітчизників в ефірі програми "Сніданок з 1+1".

В Україні зростають ціни на продукти: що дорожчатиме й надалі

Продукти харчування. Фото з відкритих джерел

Чому так зростають ціни на найбільш вживані серед українців продукти харчування і яких сюрпризів на сировинному ринку чекати далі? Запасати сипучі продукти, цукор і соняшникову олію або навпаки — не піддаватися паніці і сподіватися, що влада відреагує на ситуацію? Про це дізнавайтеся далі.

Міністерство агрополітики інформує про те, що ціни на свіжі овочі — цибулю, капусту і картоплю вже знизилися на третину. Фермерська продукція користується попитом на ринку. Але овочі минулорічного запасу — морква і червоний буряк подорожчали на третину. Потрібно чекати, поки виростуть цьогорічні складники борщового набору, тоді і ціни поповзуть донизу.

Аграрії зазначають, що підстав для тривог у покупців бути не повинно, і прогнозують цього року хороший урожай. Це допоможе зупинити зростання цін. Вони запевняють, що завищені цінники на головні складники продуктового кошика — тимчасові.

Чиновники від влади стверджують, що врахували ситуацію на зовнішніх ринках і зростання попиту на сировинну продукцію в Україні, якої відтепер аграрії вирощуватимуть більше.

Однак аналітики продовжують говорити про те, що імпортні продукти будуть зростати в ціні. Така поки світова тенденція: продукти харчування додають до своєї вартості. Але сезонні продукти в Україні подешевшають і будуть доступні нашим співвітчизникам.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" писало про те, що в Україні зміняться ціни на цукор: експерти розповіли чого очікувати. За словами фахівців, цукор найближчим часом не дорожчатиме.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини