Головна Новини Суспільство події На Волині в дитбудинку стався спалах COVID-19: що відомо про ситуацію
commentss НОВИНИ Всі новини

На Волині в дитбудинку стався спалах COVID-19: що відомо про ситуацію

Вакцинація персоналу закладу триває

28 вересня 2021, 17:45
Поділіться публікацією:

На Волині в обласному спеціалізованому будинку дитини вихованці захворіли на COVID-19. Заклад розташований у Луцьку. Про це повідомляє інформаційне агентство ВолиньPost.

На Волині в дитбудинку стався спалах COVID-19: що відомо про ситуацію

Вихованці дитбудинку захворіли коронавірусом, фото з відкритих джерел

Наразі відомо про те, що захворіли на COVID-19 й кілька працівників дитячого будинку. Усіх вихованців тестують на наявність у їх організмі COVID-19. Біологічні зразки відібрали медики, щоб провести ПЛР-тестування. ПЛР-тест дав позитивний результат в 17 дітей. Усіх інфікованих госпіталізували до лікарні. Підвищену температуру зафіксували лише у двох діток.

Вихованці закладу перебувають в інфекційній лікарні Луцька. У більшості немає симптомів хвороби. Тестування дітей з дитбудинку триває, адже в закладі перебуває 34 дітей різного віку.

За словами виконувача обов’язків керівника будинку дитини Віктора Максимюка, 70% працівників закладу вже отримали першу дозу вакцини.

Як повідомляв портал "Коментарі", в МОЗ розповіли, як відрізнити атипові симптоми "Дельта"-штаму коронавірусу. Цьому штаму притаманні атипові симптоми. За словами Ігоря Кузіна, клінічні дослідження тривають і поки що рано говорити про конкретні симптоми, які підтверджують "Дельта"-штам. Кузін зазначив, рано говорити про те, що "Дельта"-штам коронавірусу супроводжується кишковими розладами. Із загальної кількості захворювань таких випадків всього 5-7%.

Також ми писали, що українці можуть випробувати на собі ліки проти коронавірусу. Фармацевтичну новацію від вірусу SARS-CoV-2 тестують на людях по всьому світу. На думку заступника очільника охоронного відомства Олександра Комаріда, тестові доопрацювання нових препаратів у нашій країні мають важливе місце.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини