Головна Новини Суспільство події На Україну насуваються 2 циклони: коли в країну прийдуть люті морози й сильні опади
commentss НОВИНИ Всі новини

На Україну насуваються 2 циклони: коли в країну прийдуть люті морози й сильні опади

Вже за кілька днів в Україну почне знову заходити арктичний холод, будуть морози

4 січня 2024, 21:50
Поділіться публікацією:

Погода в  українських регіонах  завтра, 5 січня,  передбачається  волога, з опадами. На Україну насувається два циклони, які стануть причиною  змін  в погоді.

На Україну насуваються 2 циклони: коли в країну прийдуть люті морози й сильні опади

Погода в Україні (фото з відкритих джерел)

Ще  до обіду антициклон  повитісняє  дощі  із західних, центральних та південних  регіонів  країни. Такий прогноз озвучила синоптик Наталія Діденко.

"Завтра (5 січня – ред.) дівчата-циклони, Annelie та далека Brigitta, під впливом яких опиниться Україна, зумовлять вологу погоду. Дощ та мокрий сніг вночі йтимуть практично повсюди, а вдень хлопець-антициклон Hannelore все ж не дасть дівчатам нормально попліткувати і витіснить опади з заходу, центру та півдня", – описує ситуацію з погодою  у п’ятницю синоптик.

Діденко  оприлюднила карту, де  можна побачити насування циклонів Annelie та Brigitta на територію  українських регіонів.

Прогнозистка зазначає, що  в південних регіонах  5 січня  можливі сонячні прояснення.

"Температура повітря упродовж дня буде високою, вона становитиме від +2 до +9 градусів. На півночі нашої країни буде свіжіше – там стовпчики термометрів показуватимуть від -3 до +2 градусів",- прогнозує Діденко.

В Києві   5 січня прогнозуються опади —  місцями невеликий дощ чи мокрий сніг. На дорогах стане слизько.

"Температура повітря упродовж п'ятниці буде дивною. Бо вночі буде від 0 до +3 градусів, а вдень від 0 до -2 градусів морозу. Тому надвечір ожеледиця зміцніє", – зазначає Наталка Діденко.

Ще  синоптик повідомила, коли  до України  прийде  суттєве похолодання.  Як стверджує  її попередній  прогноз, з 7-го січня  в регіони  України  знову  повернеться  арктичний холод, найсильнішими  морози найбільше прогнозуються  на  Сумщині та Чернігівщині.

"Проте вже з 11-го січня знову температура повітря почне підвищуватися", – додає  Діденко.

При цьому ще один   прогнозист  Станіслав Щедрін  передбачає, що 7-8-9 січня  нашу країну накриє справжня  зимова  холоднеча.

"У південних центральних, південно-західних та східних областях вдарять сильні снігопади та потужні хуртовини, а на заході, півночі та північному-сході країни ще й температура повітря знизиться до -10…-15 градусів, вночі подекуди й до -18…-20", –  оприлюднив свій прогноз Станіслав Щедрін.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, яка погода буде в Україні у січні 2024

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини