Головна Новини Суспільство події На Сумщині під час евакуації людей окупанти зупинили колону, виставивши людям свої вимоги
commentss НОВИНИ Всі новини

На Сумщині під час евакуації людей окупанти зупинили колону, виставивши людям свої вимоги

Окрема ситуація, що склалася з Тростянецькою колоною

16 березня 2022, 08:45 comments1015
Поділіться публікацією:

У Сумській області протягом усього дня 15 березня діяв "зелений коридор", яким евакуювалися мирні жителі. Одну з колон, що вирушала з Тростянця, контрольованого ворожими силами, зупинили окупанти. Як передає видання "Коментарі", про це у телеграм розповів голова Сумської ОВА/ОДА Дмитро Живицький.

На Сумщині під час евакуації людей окупанти зупинили колону, виставивши людям свої вимоги

Евакуація мешканців Сумської області. Фото: Телеграм Дмитра Живицького

За інформацією Живицького, 15 березня Сумщину залишило 4757 громадян, 1175 виїхали автомобілями та 3818 – 106 автобусами.

Загалом евакуація людей пройшла успішно, але все ж таки, не обійшлося без ексцесів. Спочатку окупанти завдали артилерійських ударів по передмісті Сум, а потім сталася напружена ситуація у Тростянці, звідки на ранок 15 березня зібралося на евакуацію 160 автомобілів. Перші авто проїхали залізничний переїзд і їм вдалося прорватися, а наступні колони російські солдати затримали. Окупанти виставили вимогу людям – здати усі свої мобільні телефони. Після чого їх одразу спалили. Таким чином, колона мирних громадян виявилася повністю без зв'язку. Людей протримали у місті практично цілий день і лише увечері дали добро на те, щоб колона продовжила рух.

Людям, які вирвали з окупованого Тростянця, довелося зупинитись на нічліг в одній із громад Сумської області. Частина автобусів та приватних авто залишилися у Тростянці, їм виїхати не вдалося.

Дмитро Живицький зазначив, що за останньою інформацією ніхто не постраждав. Інформації про загиблих та травмованих немає.

Щодо вимоги окупантів здати телефони, то, як пізніше стало відомо, окупанти нібито помітили, як у колонах почали знімати на телефони техніку РФ. Це і спричинило, що виїзд людей було зупинено.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Генштаб повідомляє, що на окремих напрямках ЗСУ вдалося перейти у контрнаступ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/s/Zhyvytskyy
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини