Головна Новини Суспільство події На службі гендер значення не має: в Україні з'явився перший бригадний генерал прекрасної статі
commentss НОВИНИ Всі новини

На службі гендер значення не має: в Україні з'явився перший бригадний генерал прекрасної статі

Знаковий Указ Президент України Володимир Зеленський підписав 24 серпня

26 серпня 2021, 10:01
Поділіться публікацією:

На службі гендер значення не має: в Україні з'явився перший бригадний генерал прекрасної статі

Бригадний генерал Тетяна Остащенко, фото: сайт Міноборони

В день відзначення тридцятої річниці Незалежності України Президент Володимир Зеленський своїм Указом присвоїв  звання бригадного генерала Тетяні Остащенко. Про це повідомляє прес-служба Міноборони України.

Саме Тетяна Остащенко наприкінці липня стала першим за історію незалежної України жінкою-командувачем. На момент призначення командуючим Медичними силами Збройних сил України вона перебувала у званні полковника медичної служби. За плечима цієї тендітної жінки професійна військова освіта, військово-тактичні курси у різних країнах НАТО та робота на відповідальних посадах.

Відомо, що новому бригадному генералові 47 років. Вона родом зі Львівщини і є спадковою військовослужбовицею. Військова кар’єра жінки триває 23 роки, за які пані бригадний генерал пройшла від посади начальника військової аптеки до отримання звання вищого офіцерського складу.

"Майже чверть загальної чисельності Збройних Сил зараз — це жінки, і їх роль у розвитку війська зростає. Рівний доступ до посад і військових звань передбачає однаковий рівень відповідальності під час виконання обов’язків військової служби", — зазначається у повідомленні прес-служби Міноборони.

Раніше "Коментарі"повідомляли, що у Міністерстві оборони України запевняють, що військові готові у будь-який момент дати гідну відсіч ворогам, якщо ситуація на Донбасі загостриться.  І хоч багато експертів прогнозують "осіннє загострення" бойових дій на Сході України, міністр оборони Андрій Таран таку ймовірність ані підтверджує, ані спростовує. Проте, за словами міністра, українське військо знаходиться у постійній бойовій готовності.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини