Головна Новини Суспільство події На скільки зросла середня зарплата у 2022 році – який її розмір
commentss НОВИНИ Всі новини

На скільки зросла середня зарплата у 2022 році – який її розмір

Якщо ж говорити у доларовому еквіваленті з огляду на середньорічну офіційну ставку (32,34 гривні/долар США), середня зарплата знизилася до 459 доларів США

4 березня 2023, 16:50 comments2751
Поділіться публікацією:

Середня зарплата за 2022 рік зросла на 6%. Державний статистичний комітет опублікував щоквартальні дані про середню зарплату минулого року.

На скільки зросла середня зарплата у 2022 році – який її розмір

Зарплата в Україні. Фото: з відкритих джерел

Повідомляється, що середня місячна зарплата у 2022 році становила 14 857 грн. (у тому числі у 4-му кварталі 16 477 грн). Якщо порівняти з 2021 роком, спостерігається 6% номінального зростання, але в реальному вимірі середня заробітна плата знизилася на 12%.                    

Якщо ж говорити у доларовому еквіваленті з огляду на середньорічну офіційну ставку (32,34 гривні/долар США), середня зарплата знизилася до 459 доларів США. (Мінус 10,5% проти 2021 року). Падіння відчутне, але все ще вище за той рівень, який був у 2020-му році.                       

Найбільша середня зарплата протягом минулого року традиційно була в галузі інформаційних технологій (30,9 тисяч грн), найменша – у поштовій та кур'єрській діяльності (8,6 тисяч грн).                                                

Читайте також на порталі "Коментарі" — що маємо після індексації: глава уряду Денис Шмигаль назвав розмір середньої пенсії в Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло — російський міністр закордонних справ Лавров заявив, що продовження "пакетної" зернової угоди (закінчується 18 березня) можливе лише, якщо "врахують інтереси російських виробників сільгосппродукції та добрив у плані безперешкодного доступу на світові ринки". Як ситуація навколо зернової угоди може розвиватись далі? Які важелі впливу на Росію слід застосувати? Журналісти "Коментарів" із цими питаннями звернулися до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини