Головна Новини Суспільство події На Рівненщині невакцинованих дітей не пускатимуть до садочків: про яку вакцину йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

На Рівненщині невакцинованих дітей не пускатимуть до садочків: про яку вакцину йдеться

Таке рішення ухвалила комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

10 жовтня 2021, 08:25
Поділіться публікацією:

На Рівненщині невакцинованих дітей не пускатимуть до садочків: про яку вакцину йдеться

Дітей не допускатимуть до занять, фото Освіторія

За рішенням комісії ТЕБ і НС області дітей, що невакциновані від поліомієліту, не пускатимуть в дитячі садочки, вони будуть перебувати вдома й навчатися дистанційно. Про це повідомляють в прес-службі Міністерства охорони здоров'я.

З 11 до 22 жовтня в області розпочнуть вакцинувати від цієї хвороби дітей віком до п'яти років й тих, кому виповнилося п'ять. Навіть якщо дитина раніше отримувала щеплення від поліомієліту, то треба все одно вакцинуватися вакциною ІПВ.

Протягом трьох місяців планують провакцинувати все населення Рівненської області цієї вікової групи. Причина — випадок захворювання дитини, якої розвинувся параліч. За даними медиків тільки 53% дітей в області були провакциновані від поліомієліту. Хоча низький рівень вакцинації не лише в цій області, а й в дев'яти областях України, серед яких Херсонська, Івано-Франківська, Закарпатська, Запорізька, Харківська, Одеська, Київська, Чернівецька, Львівська

За словами Ігоря Кузіна, головного санітарного лікаря, у ВООЗ говорять, що виявлений вірус поліомієліту пов'язаний з вірусами афгансько-пакистанського походження. Тому буде проведено таку кампанію з вакцинації для найбільш вразливої вікової групи — дітей до п'яти років. Вірус поліомієліту передається через фекалії та слину, брудні руки, їжу, воду.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Рівненській області зареєстровано параліч від поліомієліту в маленької дитини, хворій виповнилося лише півтора року. Відомо, що батьки хворої дитини не захотіли робити щеплення з релігійних міркувань.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини