Головна Новини Суспільство події На Раді безпеки ООН Європа офіційно звернеться до Китаю з проханням щодо Росії: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

На Раді безпеки ООН Європа офіційно звернеться до Китаю з проханням щодо Росії: подробиці

У розпорядженні журналістів опинився проект промови, з якою виступить голова Європейської ради

20 вересня 2023, 15:30
Поділіться публікацією:

На засіданні Ради Безпеки ООН, яке відбудеться сьогодні, президент ЄвроРади Шарль Мішель звернеться безпосередньо до Китаю з проханням знайти необхідні слова, щоб змусити Росію погодитися на "справедливий мир" в Україні. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє агентство "Reuters", якому вдалося ознайомитися з нарисами його промови.

На Раді безпеки ООН Європа офіційно звернеться до Китаю з проханням щодо Росії: подробиці

Радбез ООН. Фото: з відкритих джерел

Так, у своєму виступі Мішель акцентуватиме увагу на важливості "справедливого миру, який поважає Статут ООН та його основні засади – територіальну цілісність суверенної нації".

"Як відповідальні нації, давайте об'єднаємо зусилля, щоб переконати Росію припинити цю злочинну війну, яка завдає шкоди багатьом", — йдеться у проекті промови.

За словами дипломатів, віце-президент Китаю Хань Чжен перебуває в Нью-Йорку на щорічній зустрічі світових лідерів на Генасамблеї ООН. Як очікується, він візьме участь у засіданні Радбезу. На цьому ж засіданні має з'явитися також і президент України Володимир Зеленський.

Reuters нагадує, що Китай утримався від голосування Генеральної асамблеї ООН за резолюцію із вимогою до РФ негайно вивести війська з України. У лютому 2022 року ця резолюція отримала підтримку більшості країн-членів ООН.

"Пекін заявив, що необхідно поважати суверенітет і територіальну цілісність усіх країн, але – на знак занепокоєння Росії щодо НАТО – вважає, що всі проблеми безпеки повинні бути розглянуті", – пише агентство.

Читайте також на порталі "Коментарі" – перші підсумки візиту Зеленського до США – на що варто звернути увагу. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини