Головна Новини Суспільство події На острові Пасхи знайшли нову статую. Вона була захована в кратері вулкану
commentss НОВИНИ Всі новини

На острові Пасхи знайшли нову статую. Вона була захована в кратері вулкану

Нову статую острова Пасхи знайшли в сухому озері вулканічного кратера

3 березня 2023, 12:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Дослідники університету Чилі та університету О'Гіггінса виявили нову статую моаї на острові Рапа-Нуї, що більше відомий під назвою острів Пасхи. Статуя знаходилась у висохлому озері кратера вулкана. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Associated Press.

На острові Пасхи знайшли нову статую. Вона була захована в кратері вулкану

Моаї на острові Пасхи. Фото з відкритих джерел

Вчені внесли в каталог близько 1000 культових статуй моаї, а тепер знайшли ще одну, раніше невідому статую. Культова монолітна скульптура має висоту 1,6 метра, що робить її відносно невеликою знахідкою за розмірами, адже найбільші моаї досягають у висоту близько 22 метрів.

На здогадку шукати в сухому озері, яке знаходиться у центрі кратера згаслого вулкана Рано-Рараку порадив віцепрезидент корінної громади Мау Хенуа Сальвадор Атан Хіто, який керує археологічними скарбами Рапа-Нуї. Саме там дослідники відкопали нову знахідку.

"Це відкриття є чимось історичним для нового покоління. Статуя знаходиться в хорошому стані, вона потерта від часу, ерозії, води, але її форми та особливості все ще дуже помітні", — повідомляє Атан Хіто.

Статуї на острові Пасхи представляють предків громади Рапа-Нуї. Основне завдання цих ідолів – це захист місцевого населення. Вони були розміщені по всьому острову і їх погляди спрямовані до центру острова.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вандали розмалювали найвизначніший пам'ятник Данії — Русалку Ганса Крістіана Андерсона у кольори російського державного прапора.

Також "Коментарі" писали про те, що Росія викликає міжнародний гнів, можливо, вони виловлюють останню зграю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини