Головна Новини Суспільство події На осінні канікули школярі йдуть по-різному: регіони визначилися з датами
commentss НОВИНИ Всі новини

На осінні канікули школярі йдуть по-різному: регіони визначилися з датами

Через ситуацію з коронавірусів в деяких областях графік канікул трохи змістився

12 жовтня 2021, 15:51
Поділіться публікацією:

Традиційно осінні канікули в школах в Україні випадають на двадцяті числа жовтня. Ось тільки останнім часом дата канікул безпосередньо залежить від епідеміологічної ситуації в тому чи іншому регіоні. Також на дату початку канікул впливає готовність місцевої влади розпочати опалювальний сезон на своїх територіях. Як інформує видання "Коментарі", про це пише портал "РБК-Україна".

На осінні канікули школярі йдуть по-різному: регіони визначилися з датами

Школа. Фото з відкритих джерел

Так на тиждень раніше, а саме 18 жовтня на канікули підуть школярі Черкас, Харкова, Івано-Франківська, Вінниці, Хмельницького, Херсона, Сум. З 25 жовтня тижневий відпочинок від уроків чекає школярів Львова, Дніпра, Миколаєва, Полтави.

Спочатку по всій Україні була визначена єдина дата початку осінніх канікул. З 25 жовтня школярі у всіх регіонах мали вирушити на канікули. Але пізніше місцевій владі було надано право самостійно регулювати дату канікул, в залежності від ситуації із захворюваністю на коронавірус, а також з готовністю комунальних служб дати тепло в школи і дитячі сади. Відштовхуючись від стану справ місцева влада і визначала дату початку осінніх канікул.

Зазначимо, на сьогоднішній день вся Україна знаходиться в "жовтій" карантинній зоні, хоча є регіони, де допустимі показники вже істотно перевищені.

Також читайте на порталі "Коментарі" — стало відомо, скільки працівників освітньої сфери отримали хоча б одну дозу вакцини проти коронавірусу. Міністр освіти Сергій Шкарлет закликав педагогів активніше робити щеплення проти коронавірусу, щоб не наражати дітей на перехід на дистанційний процес навчання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини