Головна Новини Суспільство події На місці Лук'янівського СІЗО може з'явитись готель
commentss НОВИНИ Всі новини

На місці Лук'янівського СІЗО може з'явитись готель

Частина корпусів СІЗО залишиться функціонувати

14 вересня 2021, 15:23
Поділіться публікацією:

Частину території та корпусів Лук'янівського СІЗО можуть продати під готельний бізнес, повідомив міністр юстиції України Денис Малюська виданню "РБК-Україна". 

На місці Лук'янівського СІЗО може з'явитись  готель

Лук'янівське СІЗО, фото з відкритих джерел

Міністр поточнив, продати можна все СІЗО, однак там дуже багато ув'язнених. 

"Його теж теоретично можна було б продати. Але там інша проблема. Зараз в ньому утримується більше двох тисяч людей, а той об'єкт, який ми йому на заміну будуємо по Бориспільській трасі, буде розрахований на одну тисячу. Відповідно, тисяча ще залишиться в Лук'янівці", — сказав Малюська.
Перший корпус, який потрапить під продаж — це так звана "Катька", найстаріше приміщення, якому 200 років. Його заморозять і змінять призначення одразу як продадуть. Найімовірніше під готельний бізнес. Решту корпусів ізолятора найближчі 5-6 років не чіпатимуть. 

Про продаж в'язниць, які пустують, міністр юстиції Денис Малюська оголосив ще напочатку серпня минулого року.

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв, що Кабінет міністрів розглянув проєкт постанови "Про реалізацію експериментального проєкту щодо платної послуги з наданням доступу до інтернету та телефонного зв'язку за допомогою засобів IP-телефонії особам, взятим під варту, у слідчих ізоляторах Державної кримінально-виконавчої служби".

Згідно з документом, за визначену суму грошей взятим під варту дозволятимуть користуватися телефонами. Проєкт мають реалізувати до квітня 2023 року. Поки що невідомо, скільки коштуватимуть нові послуги для ув'язнених і як надаватимуть доступ до інтернету.Також не повідомляється, скільки коштів виділять на реалізацію цього проєкту. Однак відомо, що користування глобальною мережею Інтернет планували дозволити й для засуджених.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини