Головна Новини Суспільство події Інтернет та зв'язок: у СІЗО почнуть надавати нові послуги
commentss НОВИНИ Всі новини

Інтернет та зв'язок: у СІЗО почнуть надавати нові послуги

Експериментальний проєкт мають реалізувати до 2023 року

11 серпня 2021, 14:50
Поділіться публікацією:

Кабінет міністрів розглянув проєкт постанови "Про реалізацію експериментального проєкту щодо платної послуги з наданням доступу до інтернету та телефонного зв'язку за допомогою засобів IP-телефонії особам, взятим під варту, у слідчих ізоляторах Державної кримінально-виконавчої служби". Про це написав народний депутат Олексій Гончаренко у Telegram.

Інтернет та зв'язок: у СІЗО почнуть надавати нові послуги

Київський слідчий ізолятор, фото Міністерства юстиції

Згідно з документом, за визначену суму грошей взятим під варту дозволятимуть користуватися телефонами. Проєкт мають реалізувати до квітня 2023 року. Після цього Міністерство юстиції відзвітує про результати експерименту в ізоляторах.

"Завдяки схваленню Урядом постанови ми просунулися у напрямі законодавчого закріплення права доступу осіб, взятих під варту, до Інтернету та телефонного зв’язку. Адже досі контакти осіб, взятих під варту, із зовнішнім світом були максимально обмежені національним законодавством", – зазначила заступник міністра юстиції Олена Висоцька.

Поки що невідомо, скільки коштуватимуть нові послуги для ув'язнених і як надаватимуть доступ до інтернету. Можливо, дозволять користуватися смартфонами, проведуть вай-фай в ізоляторах або створять "комп'ютерні класи" для того, щоб ув'язнені могли пошукати в мережі потрібну інформацію, подивитися відео тощо.

Також не повідомляється, скільки коштів виділять на реалізацію цього проєкту.

Однак відомо, що користування глобальною мережею Інтернет планували дозволити й для засуджених. Користуватися інтернетом та робити онлайн-побачення засуджені мали б під контролем адміністрації протягом дня, у вільний від роботи час і поза часом, передбаченим для приймання їжі й безперервного сну. Про це йдеться у Плані заходів з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини.

Крім цього, у документі зазначається, що Верховною Радою України прийнято у першому читанні та готується до другого читання проєкт Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про попереднє ув'язнення" щодо імплементації деяких стандартів Ради Європи" (реєстр. № 2291а від 06.07.2015), яким передбачено право доступу до глобальної мережі Інтернет особами, взятими під варту, в порядку, визначеному нормативно-правовими актами Міністерства юстиції України, не рідше одного разу на сім днів і в порядку черговості.

 Як повідомляв портал "Коментарі", у Міністерстві юстиції розповіли про ціни на платні камери для ув'язнених.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Прутков

11 серпня 2021, 14:45

Теперь "служба безопасности банка" будет звонить гораздо чаще. Чем думают эти дебелы?


Новини