Головна Новини Суспільство події На Луганщині окупанти пішли в повномасштабний наступ: що відбувається розповів Сергій Гайдай
commentss НОВИНИ Всі новини

На Луганщині окупанти пішли в повномасштабний наступ: що відбувається розповів Сергій Гайдай

В Луганській області росіяни масовано наступають на всіх напрямках

21 червня 2022, 08:35
Поділіться публікацією:

За словами голова Луганської ОВА Сергія Гайдая, станом на ранок 21 червня по всій лінії фронту в області складна ситуація — впродовж двох діб окупанти йшли на усіх напрямках — почали широкомасштабний наступ великою кількістю техніки та живої сили. Ворог обстрілює всі населені пункти, які не окуповані на межі та поза лінією зіткнення.

На Луганщині окупанти пішли в повномасштабний наступ: що відбувається розповів Сергій Гайдай

фото телеграм Луганська ОВА

В обласному місті Сєвєродонецьк українські військові залишаються на території заводу "Азот", вуличні бої тривають в промзоні. Окупанти обстріляли будівлю першої прохідної "Азоту" та територію цегляного заводу, гатили по мостах через річку. На підприємстві залишаються 530 цивільних та 38 дітей, в основному працівники з родинами. Там у них є запаси їжі та води. На підприємстві немає такого підземного міста як було на Азовсталі, лище кілька окремих бомбосховищ. Ще працює одна з лікарень міста, там вцілів один з корпусів, цивільним надають допомогу українські медики.

Окупанти наступають уздовж траси "Лисичанськ-Бахмут", обстрілюють навколишні села, бомбардували Лисичанськ. Скільки в місті жертв не можливо встановити. Росіяни намагалися йти на штурм Сиротиного та Білої Гори, там їх стримують українські війська. Окупанти наступають з напрямку на Комишуваху, Золоте, Гірське. Йдуть запеклі бої біля Миколаївки.

Ворог завдавав авіаударів по Лисичанську, Устинівці, Малорязанцевому, Білогорівці та Гірському.

Українські війська не знаходяться в оточенні, а дають відсіч та знищують живу силу і техніку ворога. Лікарні та морги на окупованих територіях переповнені пораненими і вбитими окупантами, приблизно половина з поранених не виживає. Тому що з лікарень на тих територіях, які вони захопили, росіяни покрали вартісне обладнання й тепер їм треба везти важкопоранених до Луганська. Тому половину не довозять до лікарень.

Вночі було відносно спокійніше, ніж попередні дві доби, ймовірно, окупанти виснажилися й проводять перегрупування, говорить Сергій Гайдай.

Як писав портал, мер Сєвєродонецька Олександр Стрюк говорить, що окупанти примусово виселяють містян з квартир та вивозять їх на підконтрольну їм територію, займаючи їх квартири начебто для облаштування там позицій. Місто обстрілюється з середини квітня, вуличні бої тривають кілька тижнів — росіяни контролюють більшу частину житлових кварталів




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/luhanskaVTSA
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини