Головна Новини Суспільство події На користь держави переходить майно російського олігарха Дерипаски: список активів
commentss НОВИНИ Всі новини

На користь держави переходить майно російського олігарха Дерипаски: список активів

Україна націоналізувала заводи Дерипаски

17 лютого 2023, 10:50 comments1192
Поділіться публікацією:

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) стягнув на користь держави майно наближеного до Путіна російського олігарха Олега Дерипаскі. Про це йдеться у повідомленні Міністерства економіки, повідомляє портал "Коментарі".

На користь держави переходить майно російського олігарха Дерипаски: список активів

Олег Дерипаска. Фото: з відкритих джерел

У повідомленні йдеться, що активи наближеного до Володимира Путіна російського олігарха Олега Дерипаскі в Україні будуть стягнуті на користь нашої держави. 16 лютого Вищий антикорупційний суд України задовольнив позов Міністерства юстиції щодо застосування до Дерипаски та МК ПАТ "Об'єднана компанія "РУСАЛ" відповідної санкції. Дерипаска став черговим російським олігархом, активи якого працюватимуть на відновлення України.

Згідно з рішенням Вищого антикорупційного суду, у дохід держави стягнуто: 100% частки ТОВ "Глухівський кар'єр кварцитів" (Сумська область); 100% ТОВ "Миколаївський глиноземний завод" (Миколаївська область); 100% частки ТОВ "Компанія "Алюміній України" (Київ); 100% частки ТОВ "Гуардон Україна" (Київ); 100% частки ТОВ "Сервісний центр "Металург"; 100% частки ТОВ "ЧАС ІТ"; 99% частки ТОВ "Охорона МГЗ"; 100% частки ТОВ "Ц".

Також на користь держави стягнуто 100% частки ТОВ "Запорожілюмінторг"; 29,54% акцій АТ "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат" (обидва Запоріжжя); 100% частки ПрАТ "Хустський кар'єр" (Закарпатська область); 100% частки ПрАТ "Жежолівський кар'єр" (Вінницька область), а також понад триста об'єктів рухомого та нерухомого майна.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія розпочала свій наступ на сході України, проте країни Заходу ставлять під сумнів можливості країни-агресора нагромадити достатню кількість живої сили та ресурсів для досягнення значних успіхів під час нової атаки. При цьому РФ зазнає величезних втрат, атакуючи позиції ЗСУ на Донбасі. Про що говорять рішення російського військово-політичного командування останнього часу ? Що відбувається на полях битв і чого очікувати в найближчому майбутньому? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Віктор Петрович

17 лютого 2023, 14:41

Так, націоналізувала чи конфіскувала? При націоналізації "власнику" виплачується компенсація....


Новини