Головна Новини Суспільство події На кому в Росії протестують ізольований інтернет
commentss НОВИНИ Всі новини

На кому в Росії протестують ізольований інтернет

Російські школярі будуть користуватися "перевіреним" інтернетом

3 червня 2021, 14:43
Поділіться публікацією:

В Росії планують створити так званий "білий" інтернет для школярів, який буде забезпечувати доступ виключно до контенту з перевіреним вмістом. Про це повідомляє "Російська газета".

На кому в Росії протестують ізольований інтернет

Російський інтернет - фото з відкритих джерел

За інформацією журналістів, такі інновації анонсували в Російському міністерстві освіти. 

"Сьогодні створюється так званий "білий" інтернет для школярів. Там теж є соцмережі, месенджери, але там перевірений вміст. Ми не йдемо шляхом заборони — ми йдемо шляхом тих можливостей, які дає цифрове освітнє середовище", — заявив міністр освіти РФ Сергій Кравцов.

Також він стверджує, що такий різновид підконтрольного інтернету дасть школярам можливість користуватися сучасними інструментами та збереже безпечність вмісту, який відповідатиме загальноприйнятим цінностям. "Біла" мережа також забезпечить дітям перегляд кіно, онлайн-відвідування театрів і музеїв та доступ до книг.

Нагадаємо, що соціальна мережа Facebook позначила сторінки російських ЗМІ, які частково або повністю контролюються урядом. Тепер під постами засобів масової інформації, таких як "РІА Новини", "RT" і "Sputnik", видніється підпис: "Це видання контролюється державою Росія".

Додамо, українські полярники, котрі працюють у далекій і морозній Антарктиді, стали трохи ближче до Батьківщини. За інформацією Національного антарктичного наукового центру, вітчизняна станція "Академік Вернадський" отримала доступ до безлімітного інтернет-з'єднання. Варто зауважити, що раніше українці мали доволі обмежений доступ до Мережі. Місячна кількість трафіку на всю команду становила лише 30 гігабайтів. Для порівняння — деякі мобільні оператори надають українцям стартові пакети з такою кількістю інтернету на місяць (а окремі пропонують і безліміт).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини