Головна Новини Суспільство події Facebook позначив російські ЗМІ, які контролюються урядом
commentss НОВИНИ Всі новини

Facebook позначив російські ЗМІ, які контролюються урядом

Тепер російські ЗМІ, які контролюються урядом, будуть позначатися спеціальним написом

25 травня 2021, 16:22
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Соціальна мережа Facebook позначила сторінки російських ЗМІ, які частково або повністю контролюються урядом.

Facebook позначив російські ЗМІ, які контролюються урядом

Facebook позначив російські ЗМІ. Фото з відкритих джерел

Тепер під постами засобів масової інформації, таких як "РІА Новини", "RT" і "Sputnik", видніється підпис: "Це видання контролюється державою Росія".

Представники компанії заявили, що ці видання отримали таку мітку тому, що зміст матеріалів у їхніх постах може частково або повністю контролюватися урядом Російської Федерації.

Компанія Facebook проводить дослідження і застосовує спеціально розроблену методику оцінювання, перш ніж залишити такий підпис під публікаціями ЗМІ. Ці мітки існують тому, що компанія дотримується високих стандартів прозорості, особливо щодо таких видань, оскільки за допомогою держави вони впливають на думки читачів.

У Facebook додали, що такі видання вони виявляють за допомогою визначень і правил, перевіряючи їхнє керівництво, власників і джерела фінансування. Також перевіряються процеси, які допомагають забезпечувати незалежність політики редакції.

Facebook позначив російські ЗМІ, які контролюються урядом - фото 2

Для довідки: Facebook є найбільшою соціальною мережею. Вона створена у 2004 році студентом Гарвардського університету. Спочатку мережа називалася Thefacebook і в неї могли заходити тільки студенти цього навчального закладу. Зараз її щодня відвідують близько 1,5 мільярда осіб. За місяць соціальна мережа має близько 3 мільярдів активних користувачів.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що в Spotify тепер можна включати музику для своєї домашньої рослини, а також про те, що NASA опублікувало фото марсохода на горі, яку він підкорював 7 років.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини