Головна Новини Суспільство події На Ізраїль полетіли ракети - ЦАХАЛ заявив про готовність до війни: що відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

На Ізраїль полетіли ракети - ЦАХАЛ заявив про готовність до війни: що відбувається

З сектору Газа по Ізраїлю масовано були запущені ракети внаслідок атаки бойовиків ХАМАС 7 жовтня, у містах пожежі, щонайменше одна людина загинула

7 жовтня 2023, 11:17
Поділіться публікацією:

Як повідомляє портал "Коментарі", сьогоднішній день для Ізраїлю почався дуже тривожно. З сектору Газа бойовики ХАМАС завдали масованого ракетного удару по Ізраїлю. Наразі відомо, що в ізраїльських містах пожежі є дані про жертви. Низка світових ЗМІ повідомляє, що над багатьма містами Ізраїлю було зафіксовано клуби диму. Сирени тривоги пролунали по всьому Південному та центральному Ізраїлю, а в містах Тель-Авів, Ашкелон та Кфар-Авів були чутні вибухи.

На Ізраїль полетіли ракети - ЦАХАЛ заявив про готовність до війни: що відбувається

Удари по Ізраїлю. Фото: із відкритих джерел

Тим часом ЦАХАЛ уже оприлюднив офіційну заяву, що "готовий до війни". Міністр оборони країни Йоав Галант затвердив заклик солдатів резерву.

Ізраїльські військові видали указ про те, що мешканцям прикордонних міст краще перебувати в безпеці та постаратися не виходити з будинків, адже Ізраїль відповідатиме досить жорстко, завдаватимуться прицільних масованих ударів по цілям у секторі Газа.

Знімки в соцмережах показують палаючі автомобілі та пошкоджені будівлі, а ізраїльська служба швидкої допомоги повідомила, що одна людина загинула та щонайменше 15 отримали поранення.

Також відомо, що бойовики ХАМАС намагаються дістатися до Ізраїлю морем на невеликих човнах, і, що незвичайно, кілька бойовиків перетнули ізраїльський кордон за допомогою парашутів.

Сили ЦАХАЛу розпочали роботу з цілями терористів у Секторі Газа, а в деяких містах із бойовиками ХАМАСу, які проникли на територію країни, точаться бої. Ізраїльські сили оборони закрили будь-які дороги, прикордонні переходи та мости поблизу сектору Газа.

Прем'єр-міністр Беньямін Нетаньяху скликав екстрене засідання Кабінету міністрів з питань безпеки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Заходу не вдасться уникнути прямого конфлікту з РФ – що відбувається всередині ЄС та США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

7 жовтня 2023, 10:37

Нетаньяху вже демократично перевершив по тривалості Путіна та Лукашенко, він і тушкою буде керувати як Кернес. Борцям з ізраїльською окупацією та тероризмом треба об'єднуватись навколо Ірану і не боятись жорстких відповідей. Так, жертв в них буде багато, саме Ізраїль буде тим хто першим застосує ядерну зброю. Але іншого виходу нема. Спитайте в українців як вони повірили юдею.


Новини