Головна Новини Суспільство події На Банковій заявили, що Україна готова до розблокування Чорного моря – тепер слово за США
commentss НОВИНИ Всі новини

На Банковій заявили, що Україна готова до розблокування Чорного моря – тепер слово за США

Світ має домовитися про передачу Україні MLRS-систем та іншої необхідної зброї для деблокування Чорного моря

22 травня 2022, 12:45 comments1648
Поділіться публікацією:

В офісі президента зазначають, що Україні дуже важливо отримати реактивну систему залпового вогню MLRS, яка є на озброєння в США. Одержання такої зброї дасть змогу не лише вибити агресора з окупованої території, а й деблокувати Чорне море. Як передає видання "Коментарі", про це раніше заявив голова ВП Андрій Єрмак у Telegram. Пізніше цю інформацію озвучив радник голови ВП Михайло Подоляк.

На Банковій заявили, що Україна готова до розблокування Чорного моря – тепер слово за США

Реактивна система залпового вогню MLRS Фото: з відкритих джерел

"Нам потрібно отримати високоточні ракети, дрони, системи ППО/ПРО та боєприпаси. Ми досі чекаємо на MLRS", – написав Єрмак.

У свою чергу Михайло Подоляк пояснив, що розблокування українських морських портів безпосередньо пов'язане з проблемою, яка незабаром може охопити весь світ, коли нестача продовольства стане особливо чутливою. Через те, що Україна не може морем доставити продовольство 1,6 млрд людей, можуть почати недоїдати, ще мільйонам доведеться відмовитися від багатьох продуктів, оскільки ціни на них значно зростуть. Не дарма The Economist вже порушує проблему і пропонує світові почати займатися її вирішенням, щоб уникнути глобальної кризи. Як варіант пропонується, щоб світ знайшов компромісне рішення з Україною та Росією про міжнародні конвої продовольчих вантажів у Чорному морі.

За словами Михайла Подоляка, наївно намагатись домовлятися з країною, яка взяла в заручники мільйони людей. Україна пропонує світові більш реальний спосіб вирішити проблему — світ має ухвалити рішення про передачу Україні MLRS-систем та іншої необхідної зброї для деблокування Чорного моря. Після цього решту роботи ЗСУ зроблять самі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — орк-пілот катапультуватись не встиг: на Луганщині ЗСУ збили штурмовик окупантів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/ermaka2022/580
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини