Головна Новини Суспільство події На Банковій відреагували на напад керівництва «Укрексімбанку» на журналістів "Схем"
commentss НОВИНИ Всі новини

На Банковій відреагували на напад керівництва «Укрексімбанку» на журналістів "Схем"

У Зеленського розкритикували дії керівництва «Укрексімбанку» після нападу на журналістів

6 жовтня 2021, 11:00
Поділіться публікацією:

Скандал із нападом на знімальну групу "Схем" керівництва "Укрексімбанку" почав набирати обертів після того, що як "Радіо Свобода" вдалося відновити видалені кадри нападу. На резонансну ситуацію відреагували й в Офісі президента (ОП). Як інформує видання "Коментарі", на офіційному сайті ОП з'явилася заява радника керівника ОП Михайла Подоляка із засудженням дій керівництва "Укрексімбанку" і про неприпустимість наступу на свободу слова.

На Банковій відреагували на напад керівництва «Укрексімбанку» на журналістів "Схем"

Офіс президента. Фото: Українска правда

Михайло Подоляк зазначив, те, як поводилося керівництво "Укрексімбанку", не може вважатися допустимим і прийнятним. При цьому не має значення гострота питання, яке вирішують задавати журналісти, адже Україна дотримується міжнародних стандартів свободи слова. Норми поваги до журналістської діяльності давно напрацьовані й встановлені, ніхто не в праві їм перешкоджати.

В Офісі президента наголосили, що Нацполіція вже почала роботу з вивчення справи, отримавши пояснення керівництва "Укрексімбанку". Також Наглядова рада фінустанови найближчим часом проведе аналіз ситуації.

Подоляк зазначив, буде виглядати логічним, якщо на час розслідування керівник "Укрексімбанку" буде відсторонений від займаної посади. При цьому радник додав, що не можна виключати й більш жорсткі кадрові рішення після події.

Також читайте на порталі "Коментарі" — команді журналістських розслідувань "Схеми" за допомогою технічних фахівців вдалося відновити відеокадри, на яких зображено момент погроз журналістам і нападу на них.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини