Головна Новини Суспільство події На Банковій розповіли, чому у РФ не поспішають оголошувати про приєднання Херсонщини
commentss НОВИНИ Всі новини

На Банковій розповіли, чому у РФ не поспішають оголошувати про приєднання Херсонщини

За словами радника глави Офісу президента України, між ФСБ та ГУР виник конфлікт у спробі поділити награбоване

12 травня 2022, 09:07 comments1170
Поділіться публікацією:

У Росії між двома головними спецслужбами розпочався конфлікт щодо того, як поділити награбоване у Херсонській області за час її окупації. Конфліктують ФСБ та ГУР РФ. Саме тому вище керівництво Росії не поспішає публічно оголошувати, що Херсонська область буде приєднана до РФ. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку озвучив радник голови Офісу президента Олексій Арестович в інтерв'ю "24 каналу".

На Банковій розповіли, чому у РФ не поспішають оголошувати про приєднання Херсонщини

Херсон. Фото: з відкритих джерел

Арестович зазначив, між ГУР та ФСБ йде жорстка суперечка щодо того, кому розпоряджатися тією власністю, яку вдалося "віджати" у Херсонській області. Поділ іде абсолютно всього – від сільськогосподарської техніки, зерна – до пасажирських автобусів. Все упирається у фінансове питання. Багато вже вдалося поділити і процес триває.

На думку радника голови ВП, з Москви досить швидко надійшла відповідь на позицію херсонських колаборантів про приєднання до Росії, тому що повторну анексію кремлівська верхівка поки що боїться проводити, розуміючи, що це нічим добрим не закінчиться. Саме тому прес-секретар президента РФ Пєсков поспішив відповісти, що якщо і приєднатися Херсонську область до Росії, то тільки з огляду на всі міжнародні норми та вибір людей. Олексій Арестович вважає, що така відповідь Пєскова свідчить про те, що Путін не готовий до нової глобальної ескалації.

Олексій Арестович погодився з тим, що в Москві дійсно розглядається варіант із приєднанням тимчасово окупованої Херсонської області до РФ, але цей сценарій розглядається як крайній і небажаний.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія готується до анексії півдня України: навіщо агресор озвучує свої плани – як завадити цьому.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини