Головна Новини Суспільство події МВФ хоче відвідати Росію з місією: з'явилася реакція України
commentss НОВИНИ Всі новини

МВФ хоче відвідати Росію з місією: з'явилася реакція України

Глава Нацбанку Пишний та міністр фінансів Марченко засудили наміри МВФ відвідати Росію з місією

12 вересня 2024, 07:25
Поділіться публікацією:

Голова Національного банку України Андрій Пишний та міністр фінансів Сергій Марченко звернулися із закликом до Міжнародного валютного фонду відмовитися від планів візиту місії до Росії з метою консультацій щодо статті IV статуту фонду. Як передає портал "Коментарі", свою позицію представники фінсектора України оприлюднили у мережі Facebook.

МВФ хоче відвідати Росію з місією: з'явилася реакція України

МВФ. Фото: з відкритих джерел

"Разом з колегами з НБУ ми чітко прокомунікували позицію України про непропустимість роботи з країною-агресором. Ми закликаємо ізолювати державу-агресора, не відновлювати діалог та не легітимізувати російський режим. 4-та стаття угоди МВФ, і будь-які інші формальні причини, не можуть бути передумовою для роботи в рф", — написав Марченко на своїй сторінці.

У свою чергу Пишний додав, що наслідки відновлення співпраці з РФ з боку МВФ "можуть бути вкрай негативними і точно суперечитимуть глобальному порядку денному".

Андрій Пишний пояснив, що країна-агресор тільки й чекає на те, щоб з нею відновили діалог і відновлення співпраці МВФ з РФ може бути сприйняте не лише РФ, а й іншими країнами як розширення можливостей для відновлення діалогу з Москвою. Більше того, у Кремлі помилково вважають, що відбувається легітимізація всіх втрат, завданих Україні.

Зазначимо, що раніше Reuters повідомляло, що Міжнародний валютний фонд стане першим великим міжнародним фінансовим органом, який відправить свою офіційну місію до РФ після вторгнення в Україну в лютому 2022-го. Про це повідомляє УНІАН.

Місія Міжнародного валютного фонду розпочне роботу в онлайн-форматі 16 вересня, а згодом очікується візит делегації до Москви, де відбудуться зустрічі з російськими офіційними особами. Очолюватиме місію аргентинець Жак Міньян.

Багато західних країн порушували питання можливості виключення Росії з МВФ після повномасштабного вторгнення в Україну. Але це виявилося складним через перешкоди з боку інших членів організації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини