Головна Новини Суспільство події Можуть заблокувати рахунки: що не варто робити військовозобов’язаним
commentss НОВИНИ Всі новини

Можуть заблокувати рахунки: що не варто робити військовозобов’язаним

У Судово-юридичні газеті не рекомендують чоловікам вказувати у застосунку «Резерв+» фейкову адресу, бо можна отримати натомість блокування рахунків

7 червня 2024, 20:28
Поділіться публікацією:

Як повідомляють експерти Судово-юридичної газети, вказання фейкової адреси проживання при оновленні даних у застосунку "Резерв+" може мати негативні наслідки для військовозобов’язаних.

Можуть заблокувати рахунки: що не варто  робити військовозобов’язаним

Резерв+

У повідомленні вказано, що за порушення правил військового обліку може не складатися, а відразу виноситися постанова про штраф. Тобто, мова йде про те, що чоловіки, які вказали у "Резерв+" недійсну адресу, ризикують опинитися із заблокованими рахунками.

За інформацією видання, треба враховувати, що виносити постанову про накладення штрафу ТЦК зможе заочно у випадку, якщо особа не з’явилася до ТЦК і не повідомила причину неявки, але при цьому у ТЦК обов’язково мають бути підтвердні документи про отримання виклику.

Відповідно до постанови Кабміну 560 належним підтвердженням оповіщення резервіста або військовозобов’язаного про виклик до ТЦК є: у разі вручення повістки (особистий підпис військовозобов’язаного, відеозапис вручення повістки або ознайомлення з її змістом, у тому числі відеозапис доведення акту відмови від отримання повістки, а також відеозапис відмови резервіста або військовозобов’язаного у спілкуванні з особою, уповноваженою вручати повістки).

Якщо ж повістку надсилаю поштою, то вона вважається врученою у день отримання такого поштового відправлення особою, що підтверджується інформацією та/або документами від поштового оператора. Або ж повістка вважається врученою в день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати поштове відправлення чи день проставлення відмітки про відсутність особи за адресою задекларованого/зареєстрованого місця проживання в установленому законом порядку, якщо ця особа не повідомила ТЦК іншої адреси місця проживання.

При цьому відомо, що для фізичних осіб штрафи тепер складають до 25,5 тисяч грн, а для бізнесу – до 59,5 тисяч грн.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що програму Резерв+ невідомо, хто розробив.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини