Головна Новини Суспільство події Може бути поставлено крапку у війні: що Вірменія запропонувала Азербайджану
commentss НОВИНИ Всі новини

Може бути поставлено крапку у війні: що Вірменія запропонувала Азербайджану

Вірменія офіційно запропонувала Азербайджану підписати мирну угоду

11 вересня 2024, 16:35
Поділіться публікацією:

Вірменія запропонувала Азербайджану підписати мирну угоду. Вона включає 16 статей. Як повідомляє портал "Коментарі", про це під час виступу в вірменському парламенті заявив прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян.

Може бути поставлено крапку у війні: що Вірменія запропонувала Азербайджану

Нікол Пашинян. Фото з відкритих джерел

Прем'єр Вірменії зазначив, що за всіма 16 статтями є узгоджений зміст.

"Ми пропонуємо підписати мирний договір за 16 статтями, за всіма з них ми маємо узгоджений зміст", — заявив Пашинян.

Він також вважає, що Вірменія та Азербайджан не можуть підписати договір, який вирішить усі наявні проблеми між двома країнами. Саме тому слід підписати те, про що вже домовилися.

Варто зазначити, що рік тому Азербайджан заявив про початок антитерористичних заходів локального характеру в Нагірному Карабаху. Там розпочалася військова операція азербайджанської армії.

В той же час Вірменія відмовилася перекидати свою армію на територію регіону. Згодом глава вірменського уряду визнав площу Азербайджану, що включає Нагірний Карабах. Проте з того часу мирну угоду між Вірменією та Азербайджаном не було укладено.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Вірменія натякнула, що не хоче мирних переговорів з Азербайджаном посередництва Росії. Єреван вважає за правильний "двосторонній формат" переговорів. Таку заяву зробив прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, якого цитує Радіо Свобода.

"Ми цінуємо підтримку всіх наших міжнародних партнерів у мирному процесі. Протягом тривалого часу робота з Азербайджаном відбувається у двосторонньому форматі, причому можна сказати, що цей формат показав певну ефективність за цей період", — зазначив Нікол Пашинян.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини