Головна Новини Суспільство події МОЗ відніс до "червоної" зони ще одну область
commentss НОВИНИ Всі новини

МОЗ відніс до "червоної" зони ще одну область

МОЗ щодня оновлює ознаки для визначення регіону з широким розповсюдженням COVID-19

20 березня 2021, 14:38
Поділіться публікацією:

Міністерство охорони здоров'я України прийняло рішення віднести Одеську область до регіонів з "червоним" рівнем епідемічної небезпеки. Про це повідомляє "Українська правда", посилаючись на повідомлення МОЗ.

МОЗ відніс до "червоної" зони ще одну область

МОЗ відніс до "червоній" зоні ще одну область - фото з відкритих джерел

Повідомляється, що Одеська область опинилася в "червоній" зоні через високий рівень госпіталізацій. Втім, як і інші п'ять областей, що знаходяться на цьому ж рівні, а саме Київ, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська і Чернівецька.

Відомо, що МОЗ щодня оновлює ознаки для визначення регіону з широким розповсюдженням COVID-19, на підставі яких комісія ТЕБ та НС приймає рішення про перехід того чи іншого регіону України в "червону", "жовту" чи "помаранчеву" зону епідемічної небезпеки.

Нагадаємо, що в Україні кількість нових випадків захворювання коронавірусом стрімко зростає. Станом на 18 березня на території країни виявлено 15 053 випадків інфікування, Це максимум випадків коронавірусного захворювання з початку року.

Раніше портал "Коментарі" розповідав, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов не виключив впровадження жорсткого карантину в Україні. Про це ж говорив і лікар-інфекціоніст Федір Лапій. Експерти вважають, що досвід більшості країн світу, який показує — загальний локдаун не убезпечує від наступних сплесків захворювання, зате жорстко б'є по економіці. Тому, по-перше, доречніше назвати основні зони ризику — "розсадники" інфікування. На цей момент (на відміну від карантину весни 2020 року) такі дослідження вже є. Ці види діяльності треба або обмежити, або жорстко контролювати. Не слід повністю блокувати торгівлю транспортні, але треба строго вимагати дотримання санітарних норм.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини