Головна Новини Суспільство події МОЗ створив Раду з відновлення Охматдиту: чи врятує це лікарню від корупційних схем
commentss НОВИНИ Всі новини

МОЗ створив Раду з відновлення Охматдиту: чи врятує це лікарню від корупційних схем

МОЗ затвердило Раду, яка координуватиме процес відновлення лікарні Охматдит

6 серпня 2024, 13:26
Поділіться публікацією:

Міністерство охорони здоров'я України (МОЗ) оголосило про створення Ради з відновлення Охматдиту, покликаної забезпечити прозорість та ефективність відбудови лікарні після руйнувань. Про це повідомили в пресс службі відомства.

МОЗ створив Раду з відновлення Охматдиту: чи врятує це лікарню від корупційних схем

Затверджено склад Ради з відновлення НДСЛ Охматдит

Рада з відновлення складатиметься з 15 осіб, серед яких будуть представники благодійних фондів, державних установ та громадських організацій. Її формування відбуватиметься у два етапи. Перш за все, до ради включать шість представників від благодійників та збирачів коштів, одного представника від МОЗ та одного від лікарні Охматдит. На другому етапі до складу ради додадуться сім представників від громадських об'єднань, що працюють над проблематикою корупції, захисту прав пацієнтів та розвитку охорони здоров'я.

Підходи до відбору учасників ради будуть основані на прозорості та відкритості, а процес подачі заявок та їх розгляду буде опубліковано на офіційному сайті МОЗ. 

“Першочергово до складу ради буде запропоновано увійти представникам благодійників,  зважаючи на розмір внеску на цілі відбудови та відновлення Охматдиту та участь в організації збору благодійних коштів”, — йдеться в повідомленні. 

Громадськість вимагає від МОЗ та Ради з відновлення Охматдиту максимальної відкритості та звітності на кожному етапі відбудови. Тільки так можна гарантувати, що відновлений Охматдит дійсно стане сучасною та безпечною лікарнею для дітей, а не черговим пам'ятником корупції та безгосподарності.

Раніше “Коментарі” писали, що після того, як українські ЗМІ масово почали писати про сумнівні тендери на відновлення дитячої лікарні Охматдит, МОЗ заявило про відміну тендерів на інженерно-консультаційні послуги та технічний нагляд за ремонтом лікарні. Раніше планувалося виділити для цього по 14 мільйонів гривень кожен.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини