Головна Новини Суспільство події МОЗ скасовує сумнівні тендери ремонт Охматдиту: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

МОЗ скасовує сумнівні тендери ремонт Охматдиту: подробиці

МОЗ відмінить тендери на консультанта та технагляд для Охматдиту за 14 мільйонів гривень

5 серпня 2024, 17:04
Поділіться публікацією:

Після того, як українські ЗМІ масово почали писати про сумнівні тендери на відновлення дитячої лікарні Охматдит, МОЗ заявило про відміну тендерів на інженерно-консультаційні послуги та технічний нагляд за ремонтом лікарні. Раніше планувалося виділити для цього по 14 мільйонів гривень кожен.

МОЗ скасовує сумнівні тендери ремонт Охматдиту: подробиці

МОЗ відмінить тендери на консультанта та технагляд для Охматдиту за 14 мільйонів гривень

Скасовані тендери стосувалися інженерно-консультаційних послуг та технічного нагляду за ремонтом фасаду та внутрішнього оздоблення будівлі лікарні. У МОЗ пояснили, що ці тендери були супутніми і їхня вартість визначалася у відсотковому відношенні від вартості основних будівельних робіт.

Незважаючи на те, що у скасованих тендерах вже було визначено переможців, договори з ними ще не були підписані. У МОЗ запевнили, що жодної копійки із коштів, зібраних на відновлення лікарні, не було витрачено. Усі зібрані кошти буде переведено на рахунок лікарні.

Для проведення робіт із відновлення пошкодженого корпусу Охматдиту буде оголошено новий тендер на платформі Prozorro. Для забезпечення прозорості та громадського контролю над процесом відновлення буде створено Раду з відновлення, до якої увійдуть представники донорів, лікарні, пацієнтської спільноти, антикорупційних організацій та професійних асоціацій. Рада визначить основні вимоги до будівельних компаній та критерії вибору підрядника.

"Саме Рада з відновлення узгодить основні кваліфікаційні вимоги до будівельних компаній та критерії, за якими здійснюватиметься вибір підрядника для виконання робіт. Після здійснення такого вибору в ході конкурсу на Prozorro та підписання відповідного договору про закупівлю робіт із відновлення зможуть бути оголошені нові торги на послуги з технагляду та інженерно-консультаційні послуги з виконання будівельних робіт”, написали у Мінзраві.

Раніше "Коментарі" писали, що співзасновниця агентства Gres Todorchuk і координатор UNITED24 Ярослав Гресь запевнила , що платформа не має прямого доступу до грошей і вони відразу надходять на рахунки НБУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини