Головна Новини Суспільство події МОЗ може ввести "ковідну амністію" для тих, хто купив сертифікати
commentss НОВИНИ Всі новини

МОЗ може ввести "ковідну амністію" для тих, хто купив сертифікати

Ті, хто придбав підроблені ковід-сертифікати, все ж таки можуть вакцинуватися

6 листопада 2021, 12:45
Поділіться публікацією:

У Міністерстві охорони здоров'я розглядають можливість запровадження "ковидної амністії" для тих українців, хто купив підроблений ковід-сертифікат про вакцинацію. Як передає видання "Коментарі", про це заявив голова МОЗ Віктор Ляшко під час спілкування з представниками мас-медіа, повідомляє "Укрінформ".

МОЗ може ввести "ковідну амністію" для тих, хто купив сертифікати

Віктор Ляшко. Фото: прес-служба форуму Україна 30

За словами Віктора Ляшка, зараз у міністерстві думають над тим, щоб запровадити так звану ковидну амністію. Вона поширюватиметься на тих, хто з тих чи інших причин придбав підроблені ковід-документи про вакцинацію. Дані про фейкову вакцинацію було внесено в ЕСОЗ, але потім людина все ж таки вирішила вакцинуватися і звернулася до медиків. І ось тут важливо відпрацювати механізм, як дати можливість людині вакцинуватися попри те, що вона вже має підроблений ковід-сертифікат.

Ляшко наголосив, що медикам також надано вказівку звертати особливу увагу на ті випадки, коли у вакцинованих людей виникають ускладнення після інфікування коронавірусом. Спеціальна комісія відстежуватиме всі випадки тяжкого перебігу хвороби, як і летальні випадки саме у вакцинованих людей. На думку міністра, після такого аналізу обов'язково буде виявлено підроблені ковід-сертифікати.

Віктор Ляшко наголосив, коли люди звертаються за допомогою до медиків, вони переважно зізнаються, що купили підроблені сертифікати про вакцинацію.

Читайте також на порталі "Коментарі" — якщо не маєте при собі ковід-сертифікат на гірськолижний курорт вас не пускатимуть: Віктор Ляшко пояснив нові вимоги під час новорічних і різдвяних свят.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини