Головна Новини Суспільство події Без ковід-сертифікату на гірськолижний курорт – ніяк: Ляшко зробив заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Без ковід-сертифікату на гірськолижний курорт – ніяк: Ляшко зробив заяву

Гірськолижні курорти України працюватимуть лише для повністю вакцинованих

6 листопада 2021, 10:35
Поділіться публікацією:

Під час новорічних і різдвяних свят відвідати гірськолижні курорти та готелі зможуть лише ті українці, які пройшли повний курс вакцинації проти коронавірусу. Як повідомляє видання "Коментарі", про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, пише "Громадське".

Без ковід-сертифікату на гірськолижний курорт – ніяк: Ляшко зробив заяву

Буковель. Фото з відкритих джерел

За словами Віктора Ляшка, зараз міністерство проводить консультації з керівниками гірськолижних курортів, готелів, доводить до них правила, які діятимуть цього року під час карантину, що, мабуть, поширюватиметься і на зимові свята.

Міністр також розповів, для допуску до канатних доріг на курортах використовуватиметься спеціальне маркування. Якщо говорити простіше, то ті люди, які мають ковід-сертифікати, зможуть отримати спеціальну перепустку, яка може бути у вигляді спеціального браслета. Контролер буде бачити, що людина має відповідний браслет, і пропустить її.

Віктор Ляшко зазначив, що схожу практику вже використовують у деяких торгових центрах. Там замість браслетів вакцинованим людям видають наклейки. Людина підходить до торгового центру, показує на вході документ, що підтверджує повний курс вакцинації, або довідку, що людина нещодавно одужала від коронавірусу, та отримує наклейку, з якою можна відвідувати усі магазини.

Зазначимо, минулого року, коли масова вакцинація в Україні ще не стартувала, гірськолижні курорти працювали з переліком обмежень. Втім, їх дотримувалися далеко не всі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Австрія запровадила суворі обмеження для нещеплених. З понеділка людям, які не мають ковід-сертифікатів, неможливо буде відвідувати кафе, ресторани та перукарні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини