Головна Новини Суспільство події Мовний омбудсмен заявив про удар по нацбезпеці через трансляції російських фільмів
commentss НОВИНИ Всі новини

Мовний омбудсмен заявив про удар по нацбезпеці через трансляції російських фільмів

Телеканали продовжують грубо порушувати мовний закон

7 серпня 2021, 15:44
Поділіться публікацією:

Трансляція в Україні російськомовної кінопродукції несе загрозу національній безпеці України. Як передає портал "Коментарі", таку думку в інтерв'ю "24 каналу" висловив мовний омбудсмен Тарас Кремінь.

Мовний омбудсмен заявив про удар по нацбезпеці через трансляції російських фільмів

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь. Фото: 24 канал

Він нагадав, що демонстрація російськомовних серіалів і фільмів грубо порушує українські закони. Зокрема, йдеться про норми мовного закону, які набрали чинності з 16 липня цього року. Згідно з цими нормами в Україні вся російськомовна кінопродукція в обов'язковому порядку повинна мати український дубляж. Минуло вже більше ніж півмісяця, але ці норми грубо порушуються низкою телеканалів.

Тарас Кремінь зазначив, якщо брати до уваги позицію Конституційного суду, то грубе порушення норм українського законодавства — це ще й удар по нацбезпеці, про що багато хто забуває. Кремінь зауважив, що порушення українського законодавства намагаються припиняти, але поки що результату такої боротьби немає. Трансляція російськомовних кінострічок триває.

Зазначимо, що з 16 липня набрали чинності особливі норми мовного закону, згідно з якими всі фільми іноземною мовою, в тому числі й російською, в обов'язковому порядку повинні дублюватися єдиною державною мовою, якою є українська. Одним з перших телеканалів, який грубо порушив законодавство, став телеканал "1+1". Спочатку "плюси" 19 липня показали серіал "Свати" з українським дубляжем, але вже через два дні серіал знову транслювався російською мовою. Крім "плюсів", серед порушників мовного закону опинилися телеканали "Інтер" та ТРК "Україна"



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://24tv.ua/ru/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Михаил

7 серпня 2021, 15:23

когда вы уже перестанете заниматься хернёй ?!?!?! есть хорошая поговорка: КОГДА СОБАКЕ НЕХЕР ДЕЛАТЬ, ОНА ЛИЖЕТ ЯЙЦА !!! это про вас !!! оставьте в покое ЯЗЫК и МОВУ !!! если ратуете за БЕЗОПАСТНОСТЬ, то и занимайтесь Б Е З О П А С Т Н О С Т Ь Ю ! ! ! а на каком языке мне смотреть телевизор, я решу без решений всякого рода омбудсменов !!! РАБОТАТЬ НЕ ПРОБОВАЛ вместо высказывания дебильных мнений !!!

хохол обыкновенный

7 серпня 2021, 15:17

почему эту омбудсмененную мразь не привлекают за разжигание межнациональной розни и дискриминацию по национальному и языковому признакам

Доброжелатель

7 серпня 2021, 15:09

Сколько времени ещё народ Украины будет терпеть этих придурков?

Ігор

7 серпня 2021, 15:06

І ICTV з СТБ.

игорь

7 серпня 2021, 15:05

какой же он дебил


Новини