Головна Новини Суспільство події Москва вирішила покарати Варшаву за підтримку України: тепер поляки без російського газу
commentss НОВИНИ Всі новини

Москва вирішила покарати Варшаву за підтримку України: тепер поляки без російського газу

Офіційних заяв від Москви щодо припинення постачання газу не було

27 квітня 2022, 07:35 comments1741
Поділіться публікацією:

Росія призупинила постачання газу до Польщі за Ямальським контрактом. При цьому офіційна Москва не поінформувала польську сторону щодо причин такого рішення. Про це повідомляє видання "Коментарі" з посиланням на польський портал "Onet".

Москва вирішила покарати Варшаву за підтримку України: тепер поляки без російського газу

Газопровід. Фото: з відкритих джерел

Щоб вдарити болючіше по країнах ЄС за санкції проти російської економіки в Кремлі ухвалили рішення про те, що вони прийматимуть плату за газ виключно в рублях. У Єврокомісії досить оперативно відреагували, зазначивши, що оплата за газ у рублях вважатиметься порушенням правил та обходом антиросійських санкцій. Також у Єврокомісії наголосили, що потрібно дотримуватися тих контрактів, які були підписані раніше. У контрактах чітко прописано, що оплата за газ має здійснюватись виключно у доларах чи євро.

Практично всі країни Європейського Союзу, за винятком Угорщини, одразу заявили, що не прийматимуть умови Москви і відмовляються проводити розрахунки за газ у рублях.

Читайте на порталі "Коментарі" — у Британії не стали серйозно сприймати загрози глави МЗС Росії Сергія Лаврова про те, що світ дедалі ближче до ядерної війни. Такі припущення російський дипломат зробила реагуючи на те, що Україна продовжує отримувати озброєння від своїх західних союзників і не дає реалізувати Росії її плани. У відповідь на таку заяву міністр збройних сил Британії Джеймс Хіпі назвав "бравадою" заяву Лаврова. А ризик ядерної війни у Лондоні назвали "мізерно маленьким".

Також видання "Коментарі" повідомляло – розпочався третій місяць повномасштабного вторгнення: експерти в ексклюзивному інтерв'ю розповіли, як війна змінила Україну та РФ – чого чекати у майбутньому.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини