Головна Новини Суспільство події Морози до мінус 30: синоптик спрогнозував погоду в Україні взимку
commentss НОВИНИ Всі новини

Морози до мінус 30: синоптик спрогнозував погоду в Україні взимку

Жителям України не варто очікувати на різкі природні катаклізми

18 листопада 2021, 10:34
Поділіться публікацією:

Згідно з прогнозом голови Українського гідрометеорологічного центру Миколи Кульбіди, зима може ознаменуватися сильними морозами, які наступатимуть різко. Однак вони не будуть тривалими в нашій країні. Про це фахівець розповів в інтерв'ю "Сегодня", повідомляє видання OBOZREVATEL.

Морози до мінус 30: синоптик спрогнозував погоду в Україні взимку

Морози до мінус 30: синоптик спрогнозував погоду в Україні взимку - фото з відкритих джерел

Синоптик зазначив, що середнє значення температури в першому зимовому місяці буде вищим за норму для цього періоду. Загалом, зазначив фахівець, грудень відзначиться доволі теплою погодою.

Микола Кульбіда додав, що мешканцям України не варто очікувати різких природних катаклізмів, але спрогнозував морози та сніг.

"Що стосується січня та лютого, то за нинішніх кліматичних режимів у нас не може бути іншої зими, крім теплої", – додав синоптик.

У свою чергу голова Укргідрометцентру попередив і про сильні морози, які змінять теплі погодні умови. Фахівець наголосив, що часом стовпчики термометрів можуть опуститися до 30 градусів зі знаком "мінус".

При цьому Кульбіда вважає, що морози будуть короткочасними, якщо порівнювати із зимами 30-40-річної давнини.

Нагадаємо, раніше синоптик Віра Мартазінова також озвучила прогноз на зимовий період в Україні. Зокрема, фахівець вважає, що на новорічні та різдвяні свята українців очікується холодна погода, але снігу не прогнозується. Крім того, вона зазначила, що майбутня зима буде дещо м'якшою, ніж попередня. Теплі дні змінюватимуться заморозками, і так протягом усього сезону.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" — чи зможуть українські мережі взимку працювати ізольовано понад три дні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини