Головна Новини Суспільство події Молдова позбавляється російського газу: хто став альтернативою Газпрому
commentss НОВИНИ Всі новини

Молдова позбавляється російського газу: хто став альтернативою Газпрому

З постачанням газу Молдові допоможе Греція

7 квітня 2023, 12:25 comments2093
Поділіться публікацією:

Молдова, залежна від постачання російського газу, підписала рамкову угоду з грецькою державною компанією DEPA Commercial про постачання блакитного палива. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомило державне комунальне підприємство Energocom із Молдови.

Молдова позбавляється російського газу: хто став альтернативою Газпрому

Молдова. Фото: з відкритих джерел

Документ підписали в Афінах під час офіційного візиту до Греції міністра енергетики Віктора Парлікова та керівника державної компанії Energocom Віктора Бінзаря.

Грецію вважають стратегічною точкою з доступними джерелами енергії, де вже працює термінал зрідженого природного газу (ЗПГ), а другий термінал буде завершено до кінця року.

Бінзар повідомив, що трейдери в регіоні постачають газ із кількох географічних точок, включаючи Схід, США та Африку, за вигідними цінами.

Цей контракт передує будь-якому договору купівлі-продажу і є обов'язковим для виконання між компаніями в Європейському Союзі.

"Співпраця між Молдовою та Грецією дозволить збільшити роль підземних родовищ газу в Україні для забезпечення Центральної Європи природним газом у холодний період поточного року. Досвід Energocom минулого сезону щодо використання інтерконектора Греція-Болгарія показав можливість використання трансбалканського газопроводу в реверсивному режимі", — розповів міністр. Парликів.

Молдова майже повністю залежала від російської газової компанії "Газпром" щодо імпорту газу. Постачання природного газу призводило до частих суперечок між Молдовою та Росією.

Читайте також на порталі "Коментарі" — переговори з РФ: у Білому домі розповіли, за ким останнє слово у цьому питанні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Брат

7 квітня 2023, 11:57

Для тупых.Откуда в Греции свой газ?!!! Обьясняю-она его закупает у России через Турецкий поток,а сжиженный газ почти 30% мировых продаж также российский.Так что без России никуда.


Новини